Uosto direkcijai įvertinimas už socialinę atsakomybę

Uosto direkcijai įvertinimas už socialinę atsakomybę

Už indėlį į Klaipėdos miesto gerovę, dėmesį vaikų ir jaunimo užimtumui, bendruomenei, edukacinei–švietėjiškai veiklai ir turizmo skatinimui Uosto direkcija pelnė apdovanojimą "Socialiai atsakingas verslas 2016“. Už visapusišką socialinės atsakomybės veiklą įmonę įvertino Lietuvos verslo konfederacija vykusiame konfederacijos kongrese.

"Džiaugiamės, kad esame vertinami kartu su uosto operatoriais ne tik už augančią krovinių apyvartą, kuri nemaža dalimi priklauso nuo nuolatinių investicijų į uosto infrastruktūrą, už pajamas į valstybės biudžetą, bet ir už indėlį į miesto gerovę. Klaipėdos uostas Baltijos jūroje pozicionuoja kaip uostas numeris vienas, neskaitant Rusijos uostų. Kai įmonė turi tvirtas pozicijas rinkoje, gali būti ir socialiai atsakinga, stiprinti šią sritį. Vienas iš mūsų įmonės prioritetų yra socialinė atsakomybė. Ir šis Lietuvos verslo konfederacijos įvertinimas mums labai svarbus – tai patvirtinimas, kad mes kaip socialiai atsakinga įmonė einame teisinga linkme“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, būdama socialiai atsakinga įmonė, svariai prisideda prie Klaipėdos mieste vystomų projektų: investuojama į privažiuojamųjų kelių statybą ir renovaciją, prisidedama prie miesto kultūrinių, sporto renginių, socialinių projektų.

"Džiaugiamės galėdami prisidėti prie miesto infrastruktūros gerinimo, kruizinės laivybos plėtros, nors ši sritis yra tik 1–1,5 proc. mūsų pajamų, bet puikiai suprantame, kokią naudą Klaipėdai ir Lietuvai teikia kruizinių laivų turistai. Vienas iš svarbių mūsų socialinės atsakomybės veiklos krypčių yra vaikų ir jaunimo užimtumas“, – teigia A. Vaitkus.

Per pastaruosius 16 metų Uosto direkcija įvairiems mieste vykdomiems projektams skyrė beveik 55 mln. eurų. Įmonė kasmet prisideda prie visuomenei žinomų nemokamų renginių – Jūros šventės, Laivų parado, Džiazo festivalio ir kitų miestą garsinančių švenčių bei kultūrinių ir sportinių projektų, ypač puoselėjančių jūrines tradicijas. Jau dešimtus metus įmonė rengia nemokamas, pažintines ekskursijas po Kuršių marias "Susipažinkime su Klaipėdos uostu“ po Klaipėdos uosto akvatoriją, siekdama su vienintelio šalyje jūrų uosto veikla supažindinti kuo daugiau žmonių iš visos Lietuvos.

Uosto direkcija skiria ypatingą dėmesį kruizinei laivybai skatinti, Klaipėdai, kaip vandens keliais pasiekiamam miestui, populiarinti užsienio rinkose ir turistams pritraukti į uostamiestį.

Nors pati įmonė ūkinės veiklos uoste nevykdo, tačiau siekia ir rūpinasi, kad Klaipėdos uostas darytų kuo mažesnį poveikį aplinkai, jame diegiamos pažangiausios aplinkosauginės priemonės.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, būdama socialiai atsakinga įmonė, svariai prisideda prie Klaipėdos mieste vystomų projektų: investuojama į privažiuojamųjų kelių statybą ir renovaciją, prisidedama prie miesto kultūrinių, sporto renginių, socialinių projektų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder