Ugdymo įstaigos nesikrato girdyklų kaimynystės

Ugdymo įstaigos nesikrato girdyklų kaimynystės

Nors ugdymo įstaigų vadovai lengva ranka pasirašinėja leidimus prekiauti alkoholiniais gėrimais arčiau nei 50 metrų nuo ugdymo įstaigų, miesto politikai neskuba palaiminti, pasak jų, papildomų girdyklų atsiradimo.

Tarybos posėdin šiandien susirinkę politikai nepritarė, kad mieste atsirastų papildomų taškų, kur būtų prekiaujama alkoholiu, tačiau kur kas palankiau vertino tuos atvejus, kai leidimo prekiauti alkoholiu prireikė kavinei ar parduotuvei, kuri iki šiol vykdė panašią veiklą.

Politikai nedavė palaiminimo prekiauti alkoholiu adresu Sukilėlių g. 18, netoli Vydūno mokyklos. Politikų požiūrio nesušvelnino tai, kad Vydūno mokyklos vadovybė davė leidimą tokiai veiklai ir artimiausiu metu žada išsikraustyti iš tos vietos.

"Kiek esu bendravusi su policijos pareigūnais, jie akcentuoja, kad tose vietose, kur prekiaujama alkoholiu, naktimis yra potenciali nusikaltimų vieta. Prie tokių taškų paprastai klesti ir prekyba narkotikais", - pastebėjo Lilija Petraitienė.

Jai pritarė Vytautas Čepas, kuris pats gyvena netoli Vydūno mokyklos ir sakė jau pavargęs stebėti, kaip alkoholikai nuolat drybso ant žolės.

"Jau ir taip jų "šniūrais" ten privisę, o jei dar mes leisime įsteigti papildomą "tašką" vos už 5 metrų, tik sudarysim tobulas sąlygas "horizontaliems gėrėjams", - pastebėjo vicemeras.

Jį palaikė ir kiti politikai, svarstydami, kad senamiestyje nereikėtų papildomų girdyklų.

Politikų pritarimo nesulaukė ir netoli vaikų studijos "Inkarėlis" (Laukininkų g. 15) planuojama alkoholio prekyba, nors šalia veikia net keletas kavinių ir barų, kur prekiaujama alkoholiu.

"Mes turėtume ne tik skaičiuoti metrus nuo ugdymo įstaigų, bet ir formuoti tam tikrą politiką. Mano galva, didelė koncentracija įstaigų, prekiaujančių alkoholiu vienoje vietoje, nėra sveikintinas reiškinys", - argumentavo Vygantas Vareikis.

Tačiau politikai kur kas palankiau reagavo į prašymą leisti prekiauti alkoholiu "Studlende" veikiančioje kavinėje, mat šiuo atveju tik pasikeitė patalpų savininkai, o veikla vykdoma tokia pati, kaip ir iki šiol.

Vos vieno balso persvara lėmė, kad buvo leista toliau prekiauti alkoholiu gyvenamajame name Debreceno g. 20 įsikūrusioje parduotuvėje. Tačiau buvo politikų, kuriuos šis sprendimas labai glumino.

"Gyvenu netoliese to namo ir nuolat vaikštau į Debreceno biblioteką. Kai girtuokliai, toje parduotuvėje prisipirkę alaus, geria ant bibliotekos laiptų ir čia pat atlieka gamtinius reikalus - klaiku žiūrėti", - pastebėjo Vytauta Lupeika.

Tuo metu V. Čepas pastebėjo, kad parduotuvę įsigijęs naujasis savininkas bus sužlugdytas, jei politikai atmes jo prašymą toliau vykdyti prekybą alkoholiu.

Beje, šalia minėto pastato veikiančio lopšelio darželio "Žuvėdra" vadovybė patvirtino, kad jie neprieštarauja alkoholio prekybai šalia stovinčiame daugiabutyje. Tai nustebino kai kuriuos politikus.

"Švietimo ir ugdymo įstaigos neturėtų lengva ranka dalinti tokių leidimų", - pastebėjo vicemeras Artūras Šulcas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder