Turtą niokojantys protestuotojai savo veiksmus vadina menu

Turtą niokojantys protestuotojai savo veiksmus vadina menu

Klaipėdos gyventojų ir svečių akį jau kelias savaites traukia ant vieno iš pagrindinių miesto aikščių grindinio pūpsantis milžiniškas žodis TIE-SOS.

Šis užrašas – tai jungtinė kelių miestų akcija, kuria stengiamasi patraukti valdančiųjų ir teisėsaugos institucijų dėmesį bei, pasak organizatorių, „žadinti piliečių dvasią bei raginti juos netylėti“. Su gyventojų tremtimi į Sibirą lyginamą dabartinį šalies valdymą, atrodo, ketinama spręsti kreidelių „menu“ ant svetimo turto. 

Ne visi tokius tiesos ieškojimo būdus įvertina – analogiškos akcijos Kaune metu pagauti keli užrašą ant Nemuno krantinės piešiantys nepilnamečiai asmenys buvo suimti, o jiems gresia 2000 litų siekianti bauda už turto niokojimą.

Atrodo, jog su vadinamųjų „violetinių kovotojų“ judėjimu siejamas užrašas Atgimimo aikštėje kliūna ir Klaipėdos savivaldybės darbuotojams - miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė vienareikšmiškai pasisako prieš miestą darkantį protesto būdą.

„Jei tam užrašui nuvalyti neužteks paprasto vandens ir kempinės – tai be abejo bus rašomas pareiškimas policijai. Čia yra turto niokojimas ir miesto jis tikrai nepuošia“, - tepliotojams negailestinga žadėjo būti I. Šakalienė.

Vandalizmas – tai meninis paišymas

Tuo tarpu visoms žiniasklaidos priemonėms pranešimus apie savo rengiamus mitingus siunčianti akcijos organizatorė Laima Laurinavičienė įsitikinusi, jog šis užrašas yra niekis palyginus su problemomis, kurias jis bando išspręsti.

„Žodžio TIE-SOS rašymo akcija vyko jau kelis kartus visuose didžiuosiuose miestuose, o prie to jungiasi vis daugiau naujų žmonių. Kaune įvykęs akcijos dalyvių suėmimas mūsų nuomone yra neteisėtas – šį įvykį apskundėme. Juk čia tik meninis paišymas!“, - savo poziciją dėstė L. Laurinavičienė.

Pasiteiravus, ar dabar visi gali rašyti miesto aikštėse tai, kas šauna į galvą, organizatorė sulygino tokio pobūdžio turto niokojimą su nekaltais mažamečių vaikų piešiniais ant grindinio. Liko neaišku – lyginamas tik saviraiškos būdas, ar pasirinktos protesto formos prasmingumas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder