Tūkstančiai poilsiautojų suplūdo į Palangą

Tūkstančiai poilsiautojų suplūdo į Palangą

Tūkstančius poilsiautojų karštis išgynė į pajūrį. Penktadienio popietę paplūdimio ruožas ties Palangos tiltu buvo tiesiog sausakimšas.

Ilgojo Joninių savaitgalio vietiniai verslininkai laukė it išsigelbėjimo. Ne vienas jų pasakojo, kad vasaros pradžia buvo ganėtinai prasta – nedžiugino ir orai, ir poilsiautojų skaičius.

Tuo metu dar ketvirtadienio vakarą į Palangą jų gerokai plūstelėjo. Žmonių šiame kurortiniame mieste tikrai nesumažėjo ir penktadienį. Tiesa, didžioji dalis jų pramogas mieste pirmoje dienos pusėje iškeitė į ramų poilsį pajūryje.

Penktadienį Palangoje vyrauja malonus karštis. Oro temperatūra siekia apie 26-28 laipsnius šilumos. Baltijos jūra džiugina vėsa, tačiau panirti į ją ryžtasi retas.

Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas DELFI sakė, kad kol kas incidentų paplūdimyje išvengta. Paklaustas, kiek gelbėtojų budi pajūryje, jis aiškino, kad jų kiekis koreguojamas prisitaikant prie poreikių.

„Kiek paplūdimyje poilsiautojų, negaliu pasakyti. Tačiau kiek bus, tiek aptarnausime – pasirūpinsime jų sveikata ir gyvybe“, – aiškino jis.

Anot J. Pirožniko, kiek jam teko bendrauti, dažniausiai šiuo metu paplūdimyje ilsisi lietuviai.

„Rusas gal vos vienas iš 10 – tai labai mažai. Prieš 4-5 metus jų buvo kur kas daugiau“, – pastebėjo jis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder