Tolerantiškiausiu žmogumi šiemet tapo Laisvūnas Kavaliauskas

Tolerantiškiausiu žmogumi šiemet tapo Laisvūnas Kavaliauskas

Ketvirtadienio vakarą uostamiestyje pagerbtas tolerantiškiausias metų žmogus. Šį titulą jau dešimtus metus skiria dienraščio „Klaipėda“ žurnalistai.

Lapkričio 7-ąją - laikraščio gimtadienis,  o lapkričio 16-ąją  minima ir Tarptautinė tolerancijos diena. Minint šias dvi dienas ir gimė idėja pagerbti tolerantiškus piliečius, sakė dienraščio redaktorius Saulius Pocius. Šiai progai jis prisiminė istoriją: „Kai buvo vieno iš redaktorių vestuvių balius, stojo kalbėti Leonidas Donskis. Jam bekalbant, vienas iš svečių pasakė „karoče“, ir Donskis kalbą baigė. Tada supratau, kad jis tolerantiškas. Nepraėjo nei dešimt metų, ir Leonidą Donskį išrinkome tolerantiškiausiu metų žmogumi“ – kalbėjo S. Pocius.

Po Apeirono teatro artistų atlikto kūrinio buvo paskelbta, kad dešimtuoju Metų tolerancijos žmogumi tapo Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vyriausiasis valstybinis inspektorius Laisvūnas Kavaliauskas.

„Jaučiuosi labai dviprasmiškai. Mano darbas bausti nedorėlius, kurie netinkamose vietose kasinėja, kitaip pažeidžia įstatymus, o štai ir toks titulas“ – juokavo laureatas, pridurdamas, kad dėl jo verdikto ne vieną teko pasodinti ir į belangę.

Renginio metu laureatą sveikino miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Tolerantiškiausiais metų žmonėmis jau yra tapę: Vaclavas Stankevičius, Leonidas Donskis, Vladas Žulkus, Gediminas Numgaudis, Arvydas Juozaitis,  Aldas Kliukas,  Jonas Genys, Dalia Kanclerytė,  Saulius Jokužys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder