Teisybės ieškotojai - teisėsaugos akiratyje

Teisybės ieškotojai - teisėsaugos akiratyje

Ne pirmas aktyviai Klaipėdos valdininkų nuodėmių ieškantis visuomenininkas pats sulaukia teisėsaugininkų dėmesio dėl nederamų ir amoralių veiksmų.

Juos galima sutikti kone kiekviename uostamiestyje vykstančiame mitinge, proteste, pilietinėje akcijoje. Jie užverčia įtarimų dėl netinkamu valdininkų elgesiu lavina bei skundais valstybines įstaigas. Jie viešina valdžios sąmokslo teorijas primenančias istorijas, randa įstatymų spragas. Jie nuolat primena savo ir žmogaus teises, grasina Europos Sąjungos teismais. Tačiau jų kaltinimai kartais atsisuka prieš juos pačius.

Klaipėdietis Germanas Čepas mieste pagarsėjo dėl savo priekaištų savivaldybės skęstančiųjų gelbėjimo tarnybai - ji kaltinta neūkiškumu, neskaidriu lėšų panaudojimu ir t.t. Šį pilietį dažnai galima išvysti Tarybos, komitetų ir komisijų posėdžiuose.

KALTINIMAI. Virginija Jurgilevičienė, įvairių piketų ir akcijų organizatorė, kaltinama dėl netikro dokumento pagaminimo ir jo panaudojimo.

Tačiau dabar jis pats įtariamas įstatymų laužymu - kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu bei nesunkiu sveikatos sutrikdymu. Taip traktuojami jo veiksmai praėjusių metų gegužės 19-osios paryčiais - teigiama, jog vyras autobusų stotelėje nepadoriai elgėsi ir kalbėjo, o vėliau sumušė praeivį. Už tai baudžiama viešaisiais darbais, laisvės apribojimu ar areštu, o maksimali bausmė - nelaisvė iki 3 metų.

Kol kas Klaipėdos miesto apylinkės teisme įvyko tik vienas bylos nagrinėjimo posėdis, tad dar anksti sakyti, ar G. Čepo kaltė bus įrodyta ir kokia bausmė už tai laukia.

"Tyrimas atliekamas vienašališkai, remiamasi tik dviejų žmonių, brolių parodymais, kurie tiek su advokato, tiek su bendrų pažįstamų pagalba nusprendė pasipinigauti, sakė: kadangi esi visuomenininkas, tau tikrai nereikia jokių teismų ir baudžiamųjų bylų, sumokėk tuos pinigus. Dažnai tyrėjams priminus veiksmus, kuriuos jie privalo atlikti, jie vis tiek tų privalomų veiksmų neatlieka remdamiesi išankstiniu nusistatymu arba tik savo nuomone", - sakė G. Čepas.

Virginija Jurgilevičienė - piketų ir akcijų organizatorė, jos ir bendraminčių taikiklyje dažnai atsiduria policininkai, teismai bei prokuratūros, ant kurių metami korupcijos šešėliai. Tačiau aktyvistė pati kaltinama dėl netikro dokumento pagaminimo ir jo panaudojimo, byla šiuo metu nagrinėjama Klaipėdos miesto apylinkės teisme.

"Ne, su savo veikla šio proceso nesieju", - sakė ji.

Prieš teismą už Kelių eismo taisyklių pažeidimus anksčiau teko stoti ir į Klaipėdos miesto Tarybą per praėjusius rinkimus kandidatavusiam Gediminui Paplauskui, kuris neteko teisės vairuoti 5 mėnesius. Na, o praėjusių metų vasarą sustabdžius jo vairuojamą automobilį, kuris pravažiavo degant raudonam šviesoforo signalui, G. Paplauskas atsisakė pateikti patruliams vairuotojo pažymėjimą, civilinės atsakomybės draudimą, nepakluso reikalavimams išlipti iš automobilio. Veiksmus jis tuomet taip pat pagrindė savo teisėmis.

Valdininkai, nors ir nelabai trokšta, tačiau dažnai atsiduria visuomenininko Vaido Lekstučio dėmesio centre. Dėl pastarojo skundo etikos sargų taikiklyje buvo atsidūrusi ir dabartinė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

ĮTARIMAI. Klaipėdietis Germanas Čepas, mieste pagarsėjęs dėl savo priekaištų savivaldybės skęstančiųjų gelbėjimo tarnybai, dabar pats įtariamas įstatymų laužymu - kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu bei nesunkiu sveikatos sutrikdymu.

Tiesa, pernai liepą jam skirta 200 litų bauda už nedidelį chuliganizmą - taip įvertintas vienas iš daugelio jo apsilankymų miesto savivaldybėje bei ginčas su valdininkais. Visa tai buvo užfiksuota vaizdo kamera.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder