Teismas dėl vandentiekio baigėsi, ginčai - ne

Teismas dėl vandentiekio baigėsi, ginčai - ne

Mokėti už įvestą vandentiekį ar ne? Vieno atsakymo į šį klausimą dvi sodų bendrijos "Tauras" stovyklos neturi net po paskutinės instancijos teismo nutarties.

2007 metais didesnė sodininkų dalis nusprendė, kad jiems reikalingas vandentiekis, nuotekų sistema ir kanalizacija, o už viską jie susimokės patys - paskaičiuota, kad kiekvienam bendrijos nariui šis patogumas kainuos 13 tūkst. litų.

Vieni tai padarė iš karto, kiti mokėjo arba iki šiol moka dalimis, o grupelė žmonių kategoriškai atsisakė tai daryti dėl įvairių priežasčių: argumentavo, jog inžinerinių tinklų jiems nereikia, reikalaujamą sumą laikė nepagrįsta ar bendriją kaltino nekompetencija ir net finansiniais nusikaltimais.

Dėl to tarp jų ir bendrijos valdybos kilo ginčų, tačiau pasiekus teismus, jie baigdavosi valdybos naudai. Kai kurie sodininkai jau po pirmos instancijos teismo nutarties pasirašė taikos sutartis ir prievolės susimokėti savo dalį neatsisakė, tačiau atsirado ir tokių, kurie to daryti nepanoro ir teisybės ieškojo toliau - trys ieškiniai pasiekė Aukščiausiąjį Teismą.

Čia du ieškiniai buvo sustabdyti iki tol, kol bus išnagrinėtas pirmasis. Birželio pabaigoje paskelbta nutartis.

Ir joje nurodoma, kad visi sodinininkai ar bendrijos teritorijoje sklypus turintys žmonės privalo atlikti pareigą mokėti įmokas už inžinerinių tinklų įrengimą.

Ginčo dalį, kurioje bendrija kaltinama nekompetencija rengti susirinkimus ir priimti tokius atsakingus sprendimus kaip vandentiekio įrengimas, kasacinė instancija taip pat išsprendė valdybos naudai: viskas padaryta pagal Sodininkų bendrijos įstatymo normas.

"Dar kartą pasakyta tai, kas buvo aišku. Mano manymu, grupelė žmonių teismuose bylinėjasi ir rezga visokias intrigas dėl to, kad nori naudotis geru kitų sąskaita. Per tą laiką, kol vyksta ginčai, jie jau galėjo susimokėti nedidelėmis dalimis", - nutartį komentavo bendrijos pirmininkė Asta Kargaudienė.

Ji vylėsi, kad po šios nutarties iš mirties taško pagaliau pajudės likusieji trečiojo etapo darbai, sustoję dėl teismų maratono.

Tuo tarpu "Tauro" iniciatyvinės grupės atstovai nutartį vertina visiškai kitaip ir mano, kad ji taško ginče nepadėjo.

"Minėtoje nutartyje yra dviprasmiškų dalykų, buvo nurodyti ne visi argumentai, kurie pateikti kituose dviejuose skunduose. Todėl nereikėtų manyti, kad juos išnagrinėjęs teismas pasisakys lygiai taip pat. Mes nelinkę nuleisti rankų", - sakė grupės atstovas Simas Zikaras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder