Tauragėje šaudymo varžybose rungėsi kariai, policininkai, gaisrininkai, medžiotojai, gamtosaugininkai

Tauragėje šaudymo varžybose rungėsi kariai, policininkai, gaisrininkai, medžiotojai, gamtosaugininkai

Tauragės rajone penktadienį akies taiklumą šaudymo varžybose išbandė Lietuvos kariai, Tauragės apskrities vidaus tarnybos sistemos padalinių pareigūnai. Iš viso dalyvavo 19 komandų.

Varžybos vyko Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados "Geležinis Vilkas" Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotajam pėstininkų batalionui priklausančioje Jūravos elektrinių taikinių šaudykloje. Jose dalyvavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos Pagėgių rinktinės, Tauragės apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, apskrities policijos komisariatų, Lietuvos šaulių sąjungos Tauragės apskrities LDK Kęstučio 7-osios rinktinės, Krašto apsaugos savanoriškųjų pajėgų 3-osios rinktinės ir Kęstučio bataliono komandos.

Svečių teisėmis į varžybas buvo pakviestos Tauragės apskrities gamtosaugininkų, Miškų urėdijų bei Medžiotojų ir žvejų draugijų komandos.

Varžytasi šaudyme iš šautuvo M-14 ir pistoleto "Glock-17". Susumavus varžybų rezultatus paaiškėjo, kad bendroje komandinėje įskaitoje iš šautuvo M-14 ir pistoleto "Glock-17" jau trečius metus iš eilės nepralenkiama buvo Kęstučio bataliono I komanda.

Antroji vieta atiteko Kęstučio bataliono II komandai, o trečiosios vietos laimėtojais paskelbti LDK Kęstučio Šaulių 7-osios rinktinės komanda.

Bendroje asmeninėje įskaitoje pasižymėjo Šaulių sąjungos atstovas vyresnysis seržantas Zigmas Dangėlas, iškovojęs trečiąją vietą, pirmąsias dvi vietas iškovojo Kęstučio bataliono kariai.

Varžybų nugalėtojams įsteigta Kęstučio bataliono pereinamoji taurė.

Šiais metais varžybas rėmė UAB "Oksalis". Rėmėjai įsteigė pereinamąją taurę, dėl kurios rungėsi svečių teisėmis dalyvavusios komandos. Taurę iškovojo Aplinkos apsaugos departamento Kauno regiono Jurbarko agentūros komanda.

Be to, geriausiai pasirodę varžybų dalyviai ir svečiai bus pakviesti ir į kasmet rengiamą šaudymo turnyrą Krašto apsaugos ministro taurei laimėti.

Šios šaudymo varžybos, pasak Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, rengiamos pagal Tauragės apskrities vidaus sistemos tarnybos padalinių ir kariuomenės bendradarbiavimo sutartį. Šis bendradarbiavimas vyksta jau daugiau kaip dvidešimt metų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder