Taupymas apšvietimo sąskaita gali ir neatsipirkti

Taupymas apšvietimo sąskaita gali ir neatsipirkti

Prasidėjus sunkmečiui taupymo sumetimais iš uostamiestyje atjungtų šviestuvų gatvėse iki šiol dar nepajungta 1,2 tūkstančio.

Bendrovės "Klaipėdos gatvių apšvietimas" vadovas Algimantas Laurinavičius tikina, kad toks poilsis šviestuvams ne į naudą - esą vietoj to, kad sutaupytume, ateityje turėsime krūvą sugedusių šviestuvų.

"Paradoksas, bet taip jau yra su elektros prietaisais - kuo ilgiau jie stovi neįjungti, tuo labiau genda", - pastebėjo A. Laurinavičius.

Nors prasidėjus sunkmečiui mieste atjungus dalį šviestuvų per metus pavyko sutaupyti per 800 tūkst. litų, pasak A. Laurinavičiaus, tai juokinga suma.

"Skaičiuojama visai ne nuo to galo - galima teigti, kad kiekvienam miesto gyventojui mes kasdien sutaupome po 1 centą. Ar tai yra pakankama kaina už tai, kad žmonės turi tamsiu paros metu gyventi strese?" - klausė A. Laurinavičius.

Nors ir buvo nuspręsta miesto centre pajungti vėl visus šviestuvus, kituose miesto rajonuose dar nešviečia per 1,2 tūkst. šviestuvų. Dar yra daug gatvelių, kuriose nakties metu nedega nė viena lempa. Tokių gatvelių ir skersgatvių nemažai yra ir pačiame senamiestyje.

Iš viso mieste skaičiuojama per 13 tūkst. šviestuvų.

Pasak savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, nors prieš keletą metų politikai patvirtino 2008-2018 metų gatvių apšvietimo gerinimo programą, iki šiol jai įgyvendinti skirta tik 250 tūkst. Lt. Šios lėšos bus panaudotos Koperacijos, Tilžės bei Bangų gatvių kvartalo apšvietimui pagerinti.

"Nors ir nėra lėšų programai tinkamai vykdyti, mano nuomone, ją reikėtų dar papildyti. Būtina įtraukti kone visas švietimo ir ugdymo įstaigas, nes būten jos ir yra mieste pačios tamsiausios dėmės. Be to, tamsios mieste ir pėsčiųjų perėjos - joms turėtų būti įrengtas atskiras apšvietimas", - pastebėjo A. Laurinavičius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder