Tarp nemokamų pramogų Palangoje – ne tik jūra

Tarp nemokamų pramogų Palangoje – ne tik jūra

Žinodami, kaip gerai praleisti laiką Palangoje išnaudojant nemokamas pramogas, sutaupysite išties daug pinigų. Didžiausiame šalies kurorte apstu pasiūlymų, kurie neišgąsdins jūsų piniginės ir praturtins sielą.

Jau trečius metus iš eilės Palangos turizmo informacijos centro specialistai organizuos nemokamas ekskursijas lietuvių ir rusų kalbomis. „Kartą per savaitę surenkame grupę žmonių, kurie drauge su profesionaliu gidu keliauja po lankytinas Palangos vietas. Turas prasideda prie Palangos turizmo informacijos centro, dalyviai žygiuoja Vytauto gatve, kurioje gausu istorinų pastatų, o tada pasuka į Birutės parką, kuris yra Palangos pasididžiavimas. Ši pramoga tikrai populiari, pernai susirinkdavo labai daug norinčių pažinti miestą. Tikiu, kad ir šiemet tokių netrūks. Ekskursijas rengti pradėsime nuo birželio pabaigos“, – pasakojo Palangos turizmo centro vyriausiasis specialistas Mindaugas Surbys.

Nemokami koncertai ir parodos

Palangos Birutės parkas viena populiariausių ir gražiausių kurorto vietų, tačiau galbūt dar kas nors nežino, kad čia vyksta nemokami koncertai. Kiekvieną vasaros ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį 18.30 val. Birutės parkas vilioja nemokamais koncertais parko rotondoje. „Dūdų vasara“ – taip vadinasi koncertų ciklas, kuris šiemet prasidės nuo birželio 15 dienos ir tęsis iki pat rudens. Šiuos nemokamus koncertus kiekvieną vasarą klausytojams dovanoja profesionalus Palangos orkestras drauge su kviestiniais svečiais. Koncertai trunka maždaug pusvalandį, o dėl jaukios aplinkos bei puikios muzikos juos labai pamėgo ne tik vyresnio amžiaus klausytojai, bet ir jaunos šeimos su mažyliais.

Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriasioji specialiste Jolanta Mažrimė teigė, kad kurorte organizuojama ir kitų aukšto lygio nemokamų kultūrinių renginių. Vienas jų – nuo liepos mėnesio vyksiantis klasikinės muzikos festivalis „Ave Maria“. „Nemokami sakralinės muzikos koncertai Palangos ir Šventosios bažnyčiose – viena sudėtinių šio festivalio dalių. Po bažnyčių skliautais koncertuoja tokie žinomi atlikėjai ir kolektyvai, kaip valstybinis choras „Vilnius“ (vadovas ir dirigentas Artūras Dambrauskas), Palangos orkestras (vadovas Vygantas Rekašius). Festivalis Palangoje vyksta liepos – rugpjūčio mėnesiais. Visi festivalio renginiai, kurie vyksta bažnyčiose, yra nemokami“,– tikino J. Mažrimė.

Palangoje, Vytauto ir Ramybės gatvių sankryžoje, netoli botanikos parko ir jūros, įkurta meno galerija „Ramybė“. Vienoje aktyviausiai veikiančių kurorto galerijų rasite parodų sales, kūrybines dirbtuves. Galerijoje eksponuojamos vizualaus bei taikomojo meno parodos, kuriose pristatomi skirtinga stilistika bei įvairiais laikotarpiais kūrę žinomi Lietuvos, šalies išeivijos, kitų valstybių menininkai. Įėjimas į galeriją nemokamas.

Pasivaikščiojimai parkuose ir kinas po žvaigždėmis

Grafų Tiškevičių alėja – naujas Palangos svečių traukos objektas. Pasak Palangos kultūros ir jaunimo centro vadovės Vitos Petrauskienės, čia turėtų keliauti visi, ieškantys poilsio oazės: „Ši vieta – tarsi atsvara judriai, šurmuliuojančiai Basanavičiaus gatvei. Tiškevičių alėja alsuoja ramybe, todėl čia smagu pasivaikščioti, apžiūrėti skulptūras, o prisėdus ant suoliuko neskubant skaityti knygą.“

M. Surbys siūlo aplankyti ir skulptūrų parką, o šalia jo netrukus lauks ir daugiau nemokamų pramogų. „Verta pasivaikščioti ir po miesto centre, Vytauto ir J. Simpsono gatvių sankirtoje, įkurtą Skulptūrų parką – čia galima pasigėrėti 28 žinomų menininkų sukurtomis skulptūromis, kurias Palangai perdavė Lietuvos dailės muziejus. Nuo birželio 22 dienos čia bus galima pasimėgauti jau ne pirmus metus Palangoje rengiamu projektu „I Love Palanga“. Tai – kultūrinis veiksmas jaukiausioje Palangos pievoje. Čia vyksta nemokami koncertai, kūrybinės ir kulinarinės dirbtuvės, degustacijos, parodos, lauko ir stalo žaidimai, kinas po atviru dangumi ir veikia biblioteka.“

Muzikinis fontanas ir saulės palydėjimas

Muzikuojantis fontanas Jūratės gatvėje – nepalieka abejingų. Muzikos, šviesos ir vandens šokiu stebinantis reginys kasdien sulaukia daugybės žiūrovų. Patinkančią melodiją galima pasirinkti SMS žinute, ji kainuoja 3 eurus. Tačiau pasigrožėti puikiu reginiu galima net ir neturint pinigų – nemokamą „pasirodymą“ fontanas kasdien surengia 21 val., jis tęsiasi iki 21.45 val. Muzikos šokis praeivius nustebina ir dieną – po vieną kūrinį fontanas „sušoka“ kasdien 12 val. ir kas valandą nuo 14 val. iki 20 val.

Neapsiriksite nuėję iki jūros tilto bei palydėti į Baltijos bangas besileidžiančią saulę. Ne veltui ši vakaro tradicija gyvuoja jau daugelį metų ir tapo neatsiejama pramogautojų laisvalaikio Palangoje dalis. Kad palydėti saulę pajūryje būtų patogiau, jūros tilto prieigų aikštelėje įrengti poilsiui skirti suoliukai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder