Šventosios uoste narai aptiko sprogmenį

Šventosios uoste narai aptiko sprogmenį

Šventosios uosto valymo akcijos metu šeštadienį narai ištraukė iš vandens kalną šiukšlių ir aptiko artilerijos sviedinį. Į įvykio vietą apie pietus atskubėjo policija ir išminuotojai.

Šventosios uosto valymo akcijoje dalyvavo Lietuvos povandeninio nardymo sporto federacijos, Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto Povandeninių tyrimų centro ir Šaulių sąjungos III rinktinės nardymo būrio atstovai. Jiems vadovavo nardymo instruktorius Valerijus Krisikaitis.

Instruktuodamas narus prieš akciją V. Krisikaitis įspėjo, kad po vandeniu visada daug paslapčių ir kad būtų atsargūs nors nėra labai gilu. "Nepamirškite, kad turite peilius, jeigu pasipainiotų tinklai ar žvejų kabliukai. Šventosios uostas senas, jame gali būti ir sprogmenų. Jeigu pamatysite ką nors panašaus, išnerkite ir praneškite arba iškelkite toje vietoje plūdurą, būkite atsargūs", - informavo savo mokinius instruktorius.

Dvylika patyrusių narų, pasidalinę į keturias komandas, nuo keletą valandų tyrinėjo Šventosios uostą iki Beždžionių tilto. Iš vandens narai ištraukė daugybę šiukšlių. Dauguma jų - poilsiautojų ir žvejų palikimas: stiklinė ir plastikinė tara, puodai, šaukštai, šakutės, inkarai. Uosto dugne surasti ir didesni daiktai: nuskendęs dviratis, padangos.

"Padangas ne visas pavyko ištraukti, dar liko apie dešimt didžiulių padangų, kurių narai negalėjo pajudinti. Joms ištraukti reikia specialios technikos", - sakė akcijos iniciatorius, Lietuvos povandeninio sporto federacijos prezidentas Aurelijus Kinas.

Tačiau didžiausia staigmena narams buvo sprogmuo. Įtartiną daiktą narai iš karto identifikavo ir jo nelietė. Į uostą nedelsiant buvo iškviesta policija ir išminuotojai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder