Švėkšnoje - magiška šviesos ir moliūgų šventė

Švėkšnoje - magiška šviesos ir moliūgų šventė

Penktadienį Švėkšnos grafų Pliaterių dvaro parką papuošė neįtikėtina gausa išskaptuotų moliūgų žibintų. Anot šventės “Mes už šviesą 2015” organizatorių – tai jau tradicija tapęs renginys, pritraukiantis dalyvių ir smalsių lankytojų iš visos Lietuvos.

Renginio idėjos sumanytojas Vaidas Didžiūnas sakė, jog oficialiai moliūgomanija Švėkšnos miestelis serga jau penktą kartą. Esą pirmaisiais metais šventė vyko ne parke, o miestelyje ir buvo išskaptuoti vos 38 moliūgai. Ši idėja miestelio gyventojams ir seniūnijai patiko, tad buvo nuspręsta ją surengti ir antrąsyk. 

Kas galėjo pagalvoti, jog moliūgų skaičius pasieks keturženklį skaičių? Kol kas organizatoriai nespėjo suskaičiuoti tikslaus šiųmetinių žibintų skaičiaus, tačiau, žinia, praėjusiais metais jis siekė 1627, o lankytojų – apie 10 tūkst.

Nors žibintų ir moliūgų šventei surengti neatsispyrė ir Gargždai bei Klaipėda, tačiau V. Didžiūnas sakė nebijantis konkurencijos.

“Žmonės, kurie atvažiuoja į Švėkšną, žino, ko laukti ir ši šventė neturi jokių asociacijų su Helovinu. Parke skamba sakrališka muzika, vyrauja ramybė ir susikaupimas. Svarbiausia, kad žmogus iš čia išvažiuotų su gera emocija”, - sakė idėjos sumanytojas ir pridūrė, jog būtent dėl to čia neprekiaujama alkoholiu.

Pirmaisiais metais vykusios šventės moliūgų „skaptuotojai“ buvo Švėkšnos “Saulės” gimnazija, tačiau šiandien į gretas prisijungė ir gausus būrys entuziastų iš “Diemedžio” ugdymo centro, amatų centro, neįgaliųjų draugijos bei Šilutės suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos. Šiemet renginį pirmąsyk parėmė ir Šilutės savivaldybė.

V. Vildžiūnas dėkojo visiems prisidėjusiems prie šventės realizavimo – kunigui Sauliui, Švėkšnos muziejaus darbuotojams, policijos pareigūnams bei baro “Viesulas” savininkui Antanui Martinkui.

Apie magišką moliūgų šventės “Mes už šviesą 2015” dvasią ir trauką liudija ir gausybė lankytojų bei (ne)įveikiamos automobilių spūstys. Džiugu, jog ištisus meno kūrinius primenantys moliūgų žibintai įsižiebs ir Vėlinių išvakarėse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder