Švėkšna paskendo moliūgų jūroje

Švėkšna paskendo moliūgų jūroje

Ketvirtadienio pavakarę Švėkšnos grafų Pliaterių parką užpildė šimtai moliūgų-žibintų ir dar daugiau šiuo įspūdingu reginiu pasigėrėti panorusių žmonių.

Akcija "Mes už šviesą" pernai surengta pirmą kartą, miestelio gyventojai ir svečiai išskaptavo ir įžiebė 668 moliūgus, o šiemet renginio mastai žymiai išaugo. Nuo vidurdienio į parką pradėjus nešti šias daržoves, apie 18 val. jų suskaičiuota beveik devyni šimtai ir kiekvienas - unikalus. Sutemus parke jie atrodė išties įspūdingai, tačiau svečiai ir toliau nešė savo moliūgus, čia pat juos skaptavo.

"Rekordas - tai rekordas, tačiau ne tai svarbiausia. Pirmiausiai derėtų priminti, kad ši šventė - tai ne helovynas. Didelis ir mažas atsinešė savo moliūgus: svarbiausia - žmonių vieningumas, dirbo jie kaip viena grandis, ne taip, kaip mūsų visuomenė. Atėjo daug svečių, sau šventę pasidarė. Ne taip, kaip, pavyzdžiui Jūros šventė, kur visi eina tikėdamiesi, jog juos kažkas palinksmins.

Svečių - daugiau nei pernai", - trumpai papasakojo apie renginį vienas iš pagrindinių jo organizatorių, Švėkšnos "Saulės" gimnaziijos atstovas Vaidas Didžiūnas.

O kad renginys sulaukė tikrai didelio dėmesio įrodė ir tai, kad visame miestelyje buvo pilna žmonių, be to, apie 19 val. prie Švėkšnos nuo Saugų pusės nusidriekė apie 3 kilometrų automobilių eilė.

Be žibintų jūros renginio žiūrovų dar laukė gražiausio moliūgo rinkimai, rimtosios muzikos koncertas, dalyviai siūlė paragauti iš šios daržovės pagamintų patiekalų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder