Sveikuoliai į Baltiją nėrė ir su vaikais

Sveikuoliai į Baltiją nėrė ir su vaikais

Keli šimtai sveikuolių šeštadienį tradiciškai rinkosi Palangoje, kur vyko grūdinimosi šventė - didžiosios sveikuolių metų maudynės prie Jūros tilto. Šiais metais Lietuvos sveikuolių sąjunga mini Sąmoningos tėvystės metus, tad dalyvauti maudynėse kvietė ne tik suaugusiuosius, bet ragino atsivesti ir mažuosius, kad šie nuo pat vaikystės matytų sveiko gyvenimo būdo pavyzdį.

Maudynės visuomet pritraukia daugybę smalsuolių – stebintieji vadinamuosius ruonius būriavosi ir ant tilto, ir aplinkui numatytą maudynių vietą. Prieš pat 15 valandą sveikuoliai į maudynių vietą šalia tilto atbėgo pajūriu, prie sukurto laužo padarė trumpą mankštą ir tuomet nėrė į bangas.

Šiemet sąlygos maudynėms buvo itin palankios – švietė saulė, o vandens temperatūra siekė 4-5 laipsnius. Maudynių organizatoriai ragino „ruonius“ bent tris kartus pasinerti į vandenį ir tada bėgti į krantą pasišildyti prie laužo. Kai kurie sveikuoliai tokią procedūrą dar ir pakartojo.

Klaidingai nei dauguma mano, sveikuoliai nėra vien pagyvenę žmonės. Šiandien kurorte susirinko ir daugybė jaunų šeimų, buvo ir tokių, kurie į jūrą brido su mažais vaikais.

Iš Anykščių atvykusi Dalia pasakojo, kad tradicinėse maudynėse dalyvauja jau 17-ąjį kartą – esą be to jau neįsivaizduoja gyvenimo.

Viena besimaudžiusiųjų pora džiaugėsi, kad sveikuolių maudynėse mini savo vestuvių metines – esą pernai vyras prižadėjo savo mylimajai, kad jei ši važiuos kartu pasinerti į šaltą jūrą, jis jai pasipiršiąs. Į klausimą, kaip sekėsi, pora šypsodamasi parodė vestuvinius žiedus.

„Sutiko ir aš pasipiršau. Šiandien švenčiame metines“, - džiaugsmu tryško ką tik iš Baltijos jūros išbridęs vyras.

Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis teigė, kad džiaugiasi šiemetiniu renginiu, esą sveikuolių sulaukta daug, o oras itin palankus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder