Sveikinimas

Sveikinimas

Antrojoje popietės dalyje vaikai parodė teatralizuotą
poetės Ramutės Skučaitės knygos pristatymą

Vasario 28 d. Neringos savivaldybės viešojoje bibliotekoje Neringos meno mokyklos teatrinis skyrius surengė poetės Ramutės Skučaitės knygos "Takelis iš naujo" pristatymą.

Literatūros popietę pradėjo Neringos meno mokyklos teatrinio skyriaus mokytoja Virginija Mamontovienė. Ji prisiminė savo studijų metus, kai jų kursas pastatė Ramutės Skučaitės pjesę "Aš ir mano moterys", kurioje jai teko vaidinti "negražią mergaitę". Ramutė Skučaitė atvyko į minėto spektaklio premjerą Klaipėdoje. Tai ir buvo pirmoji pažintis su poete. Nuo tada Ramutė Skučaitė išliko jai nuostabios, nuoširdžios, paprastos ir kupinos meilės gyvenimui poete.

- Poetė Ramutė Skučaitė kuria labai aiškiam adresatui - vaikui. Ji juokauja, pokštauja, o humoras yra švelnus, daug šypsenų, o ne garsaus juoko. Poezijoje daug vakaro, lopšinės, sapno laiko. Prieš pora metų rengėme knygos "Laiškas sekmadieniui" pristatymą meno mokykloje. Tada svečiavosi poetės dukra dailininkė Jūratė Račinskaitė. Ji mums papasakojo apie savo mamą, jų tarpusavio bendravimą. Padovanojo mūsų mokyklai ir Neringos viešajai bibliotekai dar visai naują mamos poezijos knygą vaikams "Takelis iš naujo". O šią knygelę iliustravo poetės dukra Jūratė Račinskaitė. Ši knyga pripažinta gražiausia 2001 knyga vaikams, - pasakojo mokytoja Virginija Mamontovienė.

Antrojoje popietės dalyje vaikai parodė teatralizuotą knygos "Takelis iš naujo" pristatymą. Gražiu vaikų Eglės Mažeikytės, Akvilės Andrijauskaitės, Rūtos Verbovaitės, Erikos Butkutės, Gretos Chalitulinaitės, Aušrinės Gedžiūtės, Nedos Lendraitytės, Julitos Banytės, Justės ir Dominykos Šeputaičių, Igno Šveikausko, Viktorijos Janušaitės, Julitos Zinkevičiūtės, Neringos Trainauskaitės, Pauliaus Bernoto, Lukrecijos Krištapavičiūtės, Audronės Pelekaitės pasirodymu džiaugėsi jų mamos, močiutės, mokytojos ir draugai.

Nuoširdus ačiū šauniesiems teatrinio skyriaus vaikams ir jų mokytojai Virginijai Mamontovienei.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder