Svečių laukianti Palanga puošiasi tūkstančiais žiedų

Svečių laukianti Palanga puošiasi tūkstančiais žiedų

Vasarą pasitinkanti Palanga intensyviai dabinasi vasariniais žiedais – miestą prižiūrintys komunalininkai gėlėms jau išleido maždaug 20 tūkst. eurų bei žada išleisti dar antra tiek. „Dedame visas pastangas, kad kurortas būtų kuo patrauklesnis“, – sakė miestą prižiūrinčios UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus.

Ankstyvą pavasarį miestas pražydo našlaičių žiedais, netrukus žiedus Palangos skveruose išskleidė ir neužmirštuolės. Šiuo metu pavasarinės gėlės intensyviai keičiamos vasarinėmis – Palangą papuoš beveik 20 rūšių gėlės.

Jau tapo tradicija, kad kasmet, artėjant vasarai, Palangoje ne tik sutvarkomi esami, bet ir įrengiama naujų gėlynų ar gėlių kompozicijų. Palyginti su praėjusia vasarą, jų Palangoje padaugėjo maždaug 15 proc. „Įvairiaspalviai žiedai miestui suteikia ne tik jaukumo, bet ir žaismingumo, atostogų nuotaiką. Palanga yra kurortas, tad grožiui ir estetikai skiriamas ypatingas dėmesys – norime, kad tiek vietos gyventojai, tiek ir miesto svečiai čia jaustųsi gerai“, – kalbėjo K. Skierus.

Palangiškiai ir kurorto svečiai ne tik grožisi, bet ir mielai fotografuojasi prie išpuoselėtų kurorto gėlynų. Ypač populiaru įsiamžinti prie gėlių kompozicijų – gėlių medžių, žiedais apsipylusių piramidžių, vazų ar dekoratyvinių laivų arba per lanką šokančio „žydinčio“ delfino. Šiemet atsiradusi naujovė – kabantys gėlių „varpeliai“, papuošę miestą ties naująja autobusų stotimi.

Gėlynų priežiūrai, įskaitant jų įrengimą, tręšimą, laistymą ir kitus būtinus darbus, per metus skiriama maždaug 60 tūkst. eurų. Šiuo metu miesto gėlynus prižiūri penki darbuotojai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder