Su senu leidimu - iki pavasario

Su senu leidimu - iki pavasario

Valdininkai oficialiai paprašė Klaipėdos keleivinio transporto, kad iki balandžio 1 dienos nebūtų taikomos drausminės priemonės tiems gyventojams, kurie turi praėjusių metų automobilių stovėjimo leidimus ir laukia, kol bus išduoti nauji.

Į kiemuose be leidimų stovinčius automobilius atlaidžiau žadama žiūrėti tik iki kovo 1 dienos.

"Nors rinkliava galioja nuo sausio 1 dienos, dabar, pereinamuoju laikotarpiu, neskubame bausti, nes suprantame, kad leidimų išdavimo tvarka nėra tokia greita, kaip norėtųsi. Kol kas kiemų dar nepradėjome kontroliuoti", - sakė VšĮ Klaipėdos keleivinis transportas vadovas Gintaras Neniškis.

Pasak jo, pagrindiniai nesusipratimai dėl rinkliavos šiuo metu pasitaiko su tais automobilių savininkais, kurie praėjusiais metais neturėjo leidimo, o dabar yra pateikę paraišką ir laukia, kol leidimas bus išduotas.

"Primename, kad tokiais atvejais už stiklo reikia užkišti paraiškos kopiją arba apmokėjimo kvitą. Tuomet eismo kontrolieriai žinos, kad žmogus yra pradėjęs procedūrą, ir jo nebaus", - priminė G. Neniškis.

Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Zitos Žižytės duomenimis, šiuo metu paraiškas leidimams gauti yra pateikę 1,4 tūkst. fizinių ir juridinių asmenų ir tik pusė leidimų jau yra išduota.

"Pagrindiniai trikdžiai išduodant leidimus susidaro dėl apmokėjimo, todėl primename, kad žmonės pateikę paraišką leidimui gauti nedelstų už jį susimokėti ir būtinai pinigus pervestų to žmogaus, kuris pateikė paraišką, vardu", - priminė Z. Žižytė.

Gyventojai, deklaravę miesto centre savo gyvenamąja vietą, ir juridiniai asmenys, turintys šioje miesto dalyje turto objektų, turi teisę gauti 2 lengvatinius leidimus - vieno kaina metams 5 litai, kito - 250 litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder