Su Palangos oro uostu sujungs autobuso maršrutas

Su Palangos oro uostu sujungs autobuso maršrutas

Klaipėdos ir Palangos savivaldybėms pavyko susitarti dėl laikino autobusų maršruto iš uostamiesčio į Palangos oro uostą. Jis kursuos kiekvieną dieną, grafikas bus pritaikytas ne tik prie pigių avialinijų skrydžių, kurių pirmasis čia vyks jau trečiadienį.

Nukakti iš uostamiesčio autobusų stoties iki oro uosto atsieis 1,1 euro. Iš Palangos stoties, kuri bus vienintelė tarpinė stotelė, - 72 euro centus.

Kelionė iš Klaipėdos į Palangos oro uostą truks tik 40 minučių, atgal - 35 minutes.

Pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktoriaus Gintaro Neniškio, galutinis susitarimas su Palangos savivaldybe galutinais buvo pasiektas praėjusį penktadienį. Žinia, tokiam maršrutui buvo būtina gauti ir kurorto valdžios pritarimą.

"Maršrutui bus suteiktas 100-asis numeris. Jis iš Klaipėdos autobusų stoties važiuos Liepų gatve iki Palangos plento, sustos kurorto autobusų stotyje ir veš iki oro uosto. Važiuos didieji autobusai, jų grafikas bus priderintas prie visų skrydžių, tad keisis ir birželį, kai oro uoste atsiras Minsko kryptis. Keleivius laikinai veš bendrovė "Autoklasrida", kurios autobusai ir dabar kursuoja tarp Klaipėdos ir Palangos. Tuo atveju, jei į autobusą oro uoste netilptų visi keleiviai, ji yra įsipareigojusi atsiųsti papildomą transporto priemonę. Tiesa, ši Palangos savivaldybės pageidavimu jau negalėtų užsukti į kurorto autobusų stotį", - sakė G. Neniškis.

Anot jo, oro uosto tyrimų duomenys rodo, kad 60-65 proc. skrydžių keleivių yra iš Klaipėdos. Tad bus siekiama organizuoti ir nuolatinį tokį maršrutą, bet jo vežėjas jau bus parinktas konkurso būdu, kurio procedūros gali užtrukti iki metų. Gali būti, kad toks maršrutas jau būtų integruotas ir į Klaipėdos elektroninio bilieto sistemą.

Apie naujojo maršruto autobusų grafiką bus skelbiama ir oro uosto interneto svetainėje, ir jo informacinės lentose, taip pat - KKT bei Klaipėdos savivaldybės interneto puslapiuose, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre ir kitur.

Trečiadienį Palangoje leisis pirmasis pigių skrydžių bendrovės "Wizzair" lėktuvas, atskrisiantis iš Londono Lutono oro uosto. Iš Palangos šia kryptimi pirmasis skrydis rengiamas irgi trečiadienį. Pirmasis "Ryanair" lėktuvas, atskrisiantis iš Londono Stanstedo oro uosto, Palangoje leisis kovo 29-ąją ir netrukus tą pačią dieną kils skrydžiui atgal.

"Ryanair" į Londoną skrydžius vykdys du kartus per savaitę: antradieniais ir šeštadieniais. "Wizzair" skraidins tris kartus per savaitę - antradieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais.

Skelbta, kad pavasarį iš Palangos į Varšuvą turi pradėti skraidinti lenkų aviakompanija LOT. Baltarusijos "Belavia" birželį žada skrydžius į Minską, o vasarą į Palangą turėtų sugrįžti Rusijos "Rusline", skraidinsianti iš Maskvos.

Šiuo metu Palangos oro uoste veikia SAS, "Norwegian" ir "airBaltic", skraidinančios į Kopenhagą, Oslą ir Rygą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder