Stiprins Klaipėdos ir Baltarusijos ryšius

Stiprins Klaipėdos ir Baltarusijos ryšius

Nuo kovo 6 dienos oficialiai pareigas pradės eiti Baltarusijos garbės konsulas Klaipėdoje.

Juo paskirtas uostamiestyje esančios baltarusių bendruomenės "Krynica" pirmininkas Nikolajus Logvinas. Konsulas "Vakarų ekspresui" sakė, jog pagrindinis jo tikslas - plėsti Klaipėdos regiono bei Baltarusijos ekonominius ryšius.

"Taip pat dirbsiu tą patį, ką dariau ir būdamas "Krynicos" pirmininku. Mūsų bendruomenė labiau orientuota į kultūrinę veiklą, politika mes neužsiimame. Turime muzikinį koletyvą, dalyvaujame įvairiuose kultūriniuose renginiuose, organizuojame išvykas į Baltarusiją. Bendruomenei pirmininkauju jau penkerius metus", - pasakojo N. Logvinas.

Baltarusijoje gimęs N. Logvinas į Lietuvą gyventi atvyko dar 1982 m.

"Tiesiog tuomet jaunas specialistas buvau paskirtas dirbti Klaipėdoje. 15 metų ėjau į jūrą, buvau kapitono padėjėjas. Pastaruoju metu dirbu krante - esu nepriklausomas ekspertas. Trumpai tariant, atstovauju užsienio draudimo kompanijoms ir gavęs jų užsakymą važiuoju tirti, jei įvyksta kokia avarija, pažeidžiamas krovinys ir taip toliau. Tyrimus atlieku ne tik Baltijos šalyse, bet ir į Lenkijoje, Baltarusijoje", - apie dabartinę savo veiklą pasakojo naujasis konsulas.

Baltarusijos garbės konsulo konsulinę apygardą sudarys Klaipėdos, Tauragės, Telšių ir Šiaulių apskritys. Iki šiol tokio konsulo Klaipėdoje nebuvo.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder