Stengsis išlaikyti vaikų pamėgtą centrą

Stengsis išlaikyti vaikų pamėgtą centrą

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, su patarėju Teisučiu Matulevičiumi vakar lankęsis vaikų socialinės pagalbos centre "Dešimt talentų", nusprendė ieškoti rėmėjų tęsti jo vadovo Vitalijaus Chomičenko organizuojamą iniciatyvą užsiimti su mažiau likimo apdovanotais vaikais.

"Reikalingos lėšos sumokėti už buto nuomą, kitaip vaikai nebeturės kur ateiti praleisti laiko, paruošti pamokų," - teigė V. Chomičenkas.

Anot jo, jei centras nesulauks paramos iki rugsėjo, vaikai nebeturės savo pamėgtos jau 15 metų veikiančios įstaigos. Anksčiau lėšas nuomai suteikdavo Klaipėdos jaunimo centras.

Bangų gatvėje įsikūręs vaikų socialinės pagalbos centras tikrai neprimena įprastos įstaigos - čia savo noru ateinančių vaikų nevaržo oficiali atmosfera, jie gali pailsėti ant jaukių sofų, buto sienos nukabinėtos piešiniais, kadangi centre vaikai ne tik naudojasi kompiuteriais ar ruošia pamokas, bet ir piešia, tapo, daro atvirukus. Centro vadovas teigė, jog dažniausiai čia ateina 7-16 metų likimo nuskriausti vaikai, gyvenantys nepasiturinčiai ar neturinys vieno iš šeimos narių. V. Chomičenkas taip pat organizuoja kasmetinę labdaros akciją, skirtą paremti nepasiturinčias šeimas Velykų švenčių metu.

Klaipėdos jaunimo centro vaodvai suteikia galimybę vykdyti užsiėmimus įstaigos patalpose, tačiau V. Chomičenkas teigia, jog tai tikrai neatstos Bangų gatvėje esančio įrengto centro.

"Vaikai ten paprasčiausiai neateis. Čia yra jų gyvybė, jie viską patys padarė savo rankomis. Vaikai žiaurūs, netoleruoja neturtingesnių už save, prastesnės socialinės padėties bendraamžių, todėl į Klaipėdos jaunimo centrą nesusirinks", - teigia V. Chomičenkas.

"Metų viduryje iš savivaldybės biudžeto centrui lėšų skirti tikrai negalime", - apie paramos galimybes kalbėjo Klaipėdos meras, tačiau susitikimo metu buvo nuspręsta, jog jo patarėjas T. Matulevičius užsiims rėmėjų paieškomis.

"Šios patalpos atlieka tikrai reikalingą ir svarbią funkciją", - pastebėjo V. Grubliauskas, sutinkantis, kad vaikams tai geresnė vieta praleisti laiką nei glaustis Klaipėdos jaunimo centro patalpose.

V. Chomičenko veikla neapsiriboja vaikų užimtumo programa tarp keturių sienų - vaikams organizuojamos išvykos į teatrą, įvairius renginius.

"Mus sutiksite visur", - šypsosi centro "Dešimt talentų" vadovas.

Šiuo metu centre lankosi daugiau nei keturiasdešimt vaikų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder