Statys parapijos namus

Statys parapijos namus

Prie Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios planuojama statyti parapijos namus. Politikai tam nesipriešina, juolab kad nebus keičiama tikslinė žemės naudojimo paskirtis, o namai iškiltų vietoje dabar ten esančių menkaverčių pastatų.

Kol kas Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios parapija, atstovaujama klebono Viliaus Viktoravičiaus, politikų prašo tik patvirtinti koncepciją, kad būtų galima pereiti prie kitos planavimo stadijos - sprendinių parengimo.

Vakar vykusio miesto Tarybos Teritorijų planavimo komiteto posėdžio metu politikai tokiems planams nesipriešino. Numatyta, kad sklypo, esančio Rumpiškės g. 6, viduje, už bažnyčios pastato, kur dabar stovi garažai bei šiltnamiai, bus pastatyti parapijos namai.

Planuojama, kad juose ne tik bus įrengta bendruomenės susirinkimų salė, bet ir biblioteka, klasės, administracinės bei gyvenamosios patalpos bažnyčios personalui. Taip pat yra numatyta, kad po namais bus įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė ir taip bent iš dalies bus sprendžiama transporto statymo per religines šventes problema.

Projektuotojai patikino, kad naujas statinys bus neaukštas - 3 aukštų.

Teigiama, kad tokiems planams nesipriešina nei Kultūros paveldo departamento specialistai, nei paminklosaugininkai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder