Slengių bažnyčiai - parama

Slengių bažnyčiai - parama

Sausio 18 dieną Klaipėdos rajono savivaldybėje darbo grupė, sudaryta iš Savivaldybės vadovų, Tarybos narių, diskutavo dėl Slengių bažnyčios statybos darbų.

Slengių parapijos klebonas Viktoras Daujotis Klaipėdos rajono savivaldybės merui Vaclovui Dačkauskui, vicemerei Violetai Riaukienei, Administracijos direktoriui Sigitui Karbauskui ir jo pavaduotojams Česlovui Banevičiui ir Ligitai Liutikienei bei Tarybos narei Reginai Kernagienei pristatė, kokie darbai buvo atlikti nuo 2010 metų, kaip buvo panaudotos Savivaldybės skirtos lėšos bei pateikė lėšų poreikį likusiems bažnyčios statybos darbams 2018 m.

Išklausę Slengių parapijos kleboną, politikai išreiškė palaikymą ir iš principo pritarė tolimesniems bažnyčios statybos darbams. Pasak Savivaldybės vadovų, bus bandoma ieškoti lėšų Savivaldybės biudžete ir taip prisidėti prie darbų baigimo. Mero Vaclovo Dačkausko teigimu, būtų galima kalbėti apie 60 tūkst. eurų finansavimą. Skirtos lėšos padėtų atlikti statybos darbus, įstatyti langus, duris, neskaitant stogo dengimo darbų. Galutinį sprendimą dėl prisidėjimo prie Slengių bažnyčios statybos priims Taryba.

Vietoje, kur iškils bažnyčia, jau pakloti pamatai, atvestos komunikacijos. Statybos darbams baigti reikia dar 120 tūkst. eurų. Šiuo metu parapija turi daugiau nei 35,6 tūkst. eurų. Prie statybos darbų prisideda ir verslo atstovai, parapijiečiai. Apie bažnyčios statybos darbus kalbėta ir su vyskupu Kęstučiu Kėvalu. Pasak Slengių parapijos klebono, Telšių vyskupija planuoja iš sukauptų lėšų prisidėti 10 tūkst. eurų, tačiau reikės ir privačių asmenų, verslo pagalbos. Statybos darbus tikimasi pradėti pavasarį.

Slengių bažnyčia turėtų iškilti šalia Slengių kapinaičių. Tai bus 300 kv. m. medinė, čerpėmis dengtu stogu bažnyčia, kurioje suplanuotos 99 sėdimos vietos, o vargonams ir giesmininkams – balkonas. Projekte numatyta ir atskira salė bendruomenės renginiams. Slengių parapijos klebonas Viktoras Daujotis teigė, kad bažnyčioje lankysis žmonės iš Slengių, Mazūriškių, Trušelių, Gindulių, Radailių, Klipščių, Aukštkiemio, Klemiškės I ir II kaimų. Šiuo metu šv. Mišios vyksta Ginduliuose, buvusios bibliotekos patalpose. Naujai statomoje bažnyčioje, pasak klebono, bus išlaikoma medinė architektūra, bus bandoma atspindėti ir kuršių kultūrą. Taip bažnyčia būtų patraukli ir įdomi lankytojams. Slengių parapijos klebonas tikisi, kad šv. Kalėdų Mišias jau bus galima aukoti naujoje, nors iki galo dar ir neužbaigtoje, bažnyčioje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder