Slengiškiams kelią į namus užkirto potvynis

Slengiškiams kelią į namus užkirto potvynis

Į "Vakarų ekspresą" kreipėsi Sendvario seniūnijos Slengių kaimo gyventoja Liucija. Moteris pasakojo, jog pirmadienį palikus mašiną pakelėje iki namų teko plaukti valtimi. Į namus patekti sunku ne tik slengiškiams, bet ir aplinkinių kaimų gyventojams. Kelią namo užkerta ne tik vanduo, bet ir duobėti keliai.

Sendvario seniūnas Juozas Lingis teigė, jog problema jam žinoma. Vien šiandien į seniūniją kreipėsi keliolika žmonių, ne tik iš Slengių, bet ir iš aplinkinių kaimų. Pasak J. Lingio, įvažiuoti į namus žmonėms visų pirma sunku, nes VĮ "Klaipėdos regiono keliai" nebaigė dviejų kelių remonto. Sudėtinga situacija susidarė keliuose iš Radailių į Klaipėdą bei iš Dauparų į Klaipėdą.

Anot seniūno, nebaigus darbų, keliuose išsimušė duobės, kurios nutirpus sniegui atsivėrė itin plačiai. Tai gyventojams sukėlė nemažai problemų.

Apsemtos vietovės, seniūno teigimu, jau kelerius metus taip pat kelia didelių problemų. Prie Slengių tekantis Vėžių upelis apsemia gyvenamuosius namus, o drenažas nepajėgus to vandens nuleisti. Pasak J. Lingio, žmonės statydami namus, nepagalvojo apie apsėmimo tikimybę ir per žemai išsikėlė pamatus. Net ir naujakuriai dar dažnai neatsižvelgia į vietovės ypatumus.

Pasak seniūno, sulaukus žmonių skundų dar praėjusią savaitę buvo imtasi veiksmų. "Klaipėdos regiono keliai" buvo informuoti apie problemą, o šiandien jau buvo atsiųsti greideriai, kurių pagalba bandyta taisyti situaciją duobėtuose keliuose.

"Klaipėdos regiono kelių" direktorius Petras Kaučikas taip pat patvirtino žinantis apie šią problemą. Anot direktoriaus, pirmadienį rangovai duobėtų kelių problemą bent dalinai išsprendė.

Tačiau kada baigsis vargai dėl užliejamų plotų, jis pasakyti negalėjo, mat, P. Kaučiko teigimu, tai jau nebe šios įstaigos kompetencija. Rekonstruojant kelius melioracijos filtrai buvo tvarkingai įrengti, tačiau žmonės bestatydami namus juos apgadino, be to, labiausiai apsemiami namai pastatyti yra vos ne duobėse.

"Kol gausiai nelyja ir nėra atlydžio, viskas lyg ir gerai. Tačiau vos atsiranda daugiau vandens, melioracijos filtrai nebepajėgia jo susiurbti. Reikėtų tiesti vamzdį iki kanalo, tačiau tai jau nebe kelio teritorija ir mes neturime teisės lįsti į privačias žemes. Tuo turėtų pasirūpinti melioratoriai, bet jie sakosi neturintys pinigų. Padėtis tarsi be išeities", - sakė P. Kaučikas. Tačiau direktorius žadėjo, jog antradienį bus bandoma svarstyti, kaip visgi pagelbėti į tokią padėtį patekusiems gyventojams. Bus tariamasi su įvairiomis institucijomis, bandoma pašalinti biurokratines kliūtis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder