Slengiškiai susirūpino bibliotekos likimu

Slengiškiai susirūpino bibliotekos likimu

Klaipėdos rajono Slengių kaime kuriamas universalus daugiafunkcinis centras sukėlė aršias slengiškių diskusijas. Labiausiai gyventojus jaudina tai, jog naujajame centre nenumatytos patalpos Jono Lankučio viešosios bibliotekos Slengių filialui. Žmonės baiminasi, jog gali likti be knygų, periodinės spaudos, interneto prieigos ir kitų bibliotekos teikiamų paslaugų.

Slengių bendruomenė vakar rinkosi Plikių pagrindinės mokyklos Slengių skyriuje, kurio patalpos ir yra modernizuojamos, pertvarkomos į daugiafunkcinį centrą. Jame, teigiama, bus teikiamos ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ugdymo ir neformalaus vaikų švietimo paslaugos. Žadama, kad čia savo veiklą vykdys meninės saviraiškos bei laisvalaikio užimtumo grupės.

Išklausyti gyventojų atvyko Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos Kaimo reikalų komiteto nariai.

Trūksta informacijos

Slengiškiai, surinkę per 600 parašų ir prašantys nenaikinti Slengių bibliotekos, tikino, jog nėra tinkamai informuojami. Bendrijos nariai esą nėra įtraukiami į darbo grupės, sprendžiančios daugiafunkcinio centro kūrimo klausimus, veiklą, todėl aiškiai nežino, kas nutiks su šiuo metu mokyklos patalpose įsikūrusia biblioteka.

Gyventojai teigė girdėję įvairių variantų - kad biblioteka bus iškelta į Gindulių bendruomenės namus, kad bus perkelta į šalimais esančias patalpas, kur jau kuriasi seniūnija, kad jos veikla bus laikinai sustabdyta ar net tai, kad biblioteka bus visiškai likviduota.

Bibliotekos darbuotojai susirūpino ir tuo, kam bus pavaldi biblioteka. Esą jeigu įsikūrus daugiafunkciniam centrui biblioteka taptų jo dalimi, ji virstų tik vaikų skyriumi, nes viešajai bibliotekai čia vietos neliktų. Taip pat teigiama, jog jei biblioteka taptų daugiafunkcinio centro dalimi, netektų valstybinio finansavimo.


Vis dėlto bibliotekos vadovai pripažino, jog jokio dokumento, raginančio iš patalpų išsikelti, neturi, todėl kol kas nesiruošia nieko daryti.

Vietoje bibliotekos - klasės

Slengių bendruomenės pirmininkas Raimondas Simonavičius tikino, jog nuogąstavimai dėl bibliotekos naikinimo yra nepagrįsti. Esą kalbama tik apie tai, kur biblioteką iškelti, kol čia dirbs statybininkai. Jis taip pat priminė, jog vis dar turima vilties, kad ateityje Slengiuose išdygs naujas pastatas, kuriame tilps visos įstaigos - biblioteka, seniūnija, bendruomenės namai.

Naujojo daugiafunkcinio centro direktorė Laima Anužytė-Kilnė taip pat teigė, jog jokios kalbos apie bibliotekos naikinimą nėra. Esą kaip tik stengiamasi daryti viską, kad tik ji išliktų.

Biblioteką iš dabartinių patalpų reikia iškelti, mat netrukus patalpos turės būti pradedamos remontuoti. Vėliau čia ketinama įkurdinti klases. Tiesa, nors ir planuojama, jog ateityje mokykloje prireiks net keturių atskirų klasių, gyventojų susitikimo metu paaiškėjo, jog tai galėtų nutikti anksčiausiai po metų, o gal net dvejų ar trejų. Tad gyventojai ragino bent jau kol kas leisti bibliotekai veikti senojoje vietoje, kol susidarys poreikis įkurti keturias atskiras klases.

Gyventojai susitikimo pabaigoje pabrėžė, jog jie reikalauja, kad bibliotekos filialas išliktų ir kad įstaiga iš mokyklos būtų iškelta tik tada, kai bus bent jau laikinai išspręstas patalpų klausimas. Taip pat reikalaujama į darbo grupę įtraukti Slengių bendruomenės atstovus, kad gyventojai ne tik dalyvautų priimant sprendimus, bet ir būtų nuolat informuojami, kaip keičiasi situacija.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder