Skundas dėl politikų "vokelių" atmestas

Skundas dėl politikų "vokelių" atmestas

Klaipėdos apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija atmetė Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros apeliacinį skundą dėl Klaipėdos miesto apylinkės teismo 2011 m. sausio 31 d. sprendimo, kuriuo apylinkės prokuratūros patikslintas ieškinys atsakovams Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariams dėl piniginių lėšų priteisimo buvo atmestas.

Teisėjų kolegija nutartyje pažymėjo, kad ginčo lėšos yra darbo užmokestis, atliekant savivaldybės tarybos nario pareigas, ir išmokos, gautos su savivaldybės tarybos nario veikla susijusioms išlaidoms (kanceliarijos, pašto, telefono, transporto) sumokėti. Tačiau jos negali būti išreikalautos kaip be pagrindo įgytas turtas, jeigu gavėjas veikė sąžiningai arba nebuvo padaryta sąskaitybos klaida.

Bylos duomenimis nustatyta, kad šias lėšas gavėjai įgijo sąžiningai, o ieškovas nepateikė nesąžiningo atsakovų elgesio įrodymų. Pasak apygardos teismo, pirmosios instancijos teismas ieškovo pareikšto reikalavimo teisinį ir faktinį pagrindą išanalizavo tinkamai, išvados padarytos tinkamai aiškinant ir taikant teisės normas, reglamentuojančias nepagrįstą praturtėjimą ar turto gavimą, todėl pirmosios instancijos teismo sprendimas – teisėtas ir pagrįstas.

Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūra, gindama viešąjį interesą, kreipėsi į Klaipėdos miesto apylinkės teismą su ieškiniu, prašydama iš atsakovų Tarybos narių - priteisti į savivaldybės biudžetą neteisėtai nuo 2000 m. iki 2008 m. liepos 31 d. jiems sumokėtas išmokas, skirtas kanceliarijos išlaidoms padengti, ir išmokėtus atlyginimus už faktiškai dirbtą laiką, atliekant tarybos nario pareigas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder