Šilutiškiai toliau kovoja dėl Klaipėdoje dūlančio tilto

Šilutiškiai toliau kovoja dėl Klaipėdoje dūlančio tilto

Surinkta 500 parašų, palaikančių iniciatyvą Klaipėdoje dūlantį metalinį pėsčiųjų tiltą grąžinti į jo istorinę vietą Šilutės geležinkelio stotyje.

Miestelėnų pastangomis taip pat atnaujintas dialogas tarp „Lietuvos geležinkelių“ bendrovės ir Šilutės rajono valdžios dėl minėto tilto perdavimo Savivaldybės žinion.

Iniciatyvos rinkti gyventojų parašus prieš kurį laiką ėmėsi savo pačios augintomis magnolijomis Šilutę puošianti Eugenija Juraškaitė – Murauskienė ir rašytoja Filomena Kitova. Ketvirtadienį jų parengtas kreipimasis į Savivaldybės tarybą, merę ir administracijos direktorių kartu su 500 parašų pristatytas į Savivaldybę.

Miestelėnai reiškia susirūpinimą dėl Šilutės r. savivaldybės vienašališko sprendimo atsisakyti perimti iš „Lietuvos geležinkelių“ bendrovės metalinį pėsčiųjų tiltą, stovėjusį Šilutės geležinkelio stotyje nuo XIX a. pab. iki 1957 metų, dėl kurio, jų manymu, miestas gali prarasti galimybę atkurti vieną iš vertingiausių to laikmečio paveldo objektų – geležinkelio stoties statinių kompleksą.

Šilutiškiai nori, kad metalinis pėsčiųjų tiltas būtų grąžintas į savo istorinę vietą Šilutės geležinkelio stotyje, kur, atgaivinus susisiekimą geležinkeliu maršrutu Klaipėda – Šilutė – Pagėgiai –Tauragė ir į Sovetską (Tilžę) bei Kaliningradą (Karaliaučių), jis, be kita ko, pasitarnaus ir saugiam pėsčiųjų perėjimui per geležinkelį į šiaurinę Šilutės miesto dalį bei miesto kapines.

Žmonės teigia esą įsitikinę, kad Savivaldybė, geranoriškai bendradarbiaudama su „Lietuvos geležinkeliais“, Kultūros paveldo departamentu ir kitomis žinybomis, ras lėšų, reikalingų šiam tiltui pargabenti į Šilutę.

Taip pat prašoma inicijuoti dialogą su „Lietuvos geležinkeliais“ dėl keleivinių traukinių maršrutų per Šilutę atnaujinimo, nes to pageidauja ne tik Šilutės gyventojai, bet ir į mūsų rajoną atvykstantys turistai.

Įmonės savininkas Albinas Knapkis savo ruožtu ėmėsi iniciatyvos susodinti prie vieno stalo Šilutės r. savivaldybės ir „Lietuvos geležinkelių“ vadovus. Jau sutarta dėl šios bendrovės Geležinkelio infrastruktūros direkcijos vadovo Albino Ragauskio ir Komercijos departamento direktoriaus pavaduotojo Rimanto Jogėlos vizito į Šilutę gruodžio 17 d. Vizito data ir laikas, anot A. Knapkio, suderinti su Šilutės r. savivaldybės administracija.

Šaltinių teigimu, miestelėnų iniciatyvą grąžinti pėsčiųjų tiltą į Šilutės geležinkelio stotį palaiko dalis Savivaldybės tarybos narių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder