Šilutės rajonui duos 100 tūkst. eurų

Šilutės rajonui duos 100 tūkst. eurų

Rudenį nuo liūčių nukentėjusiam Šilutės rajonui Vyriausybė skyrė 100 tūkst. eurų paramą.

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė Finansų ministerijos siūlymui iš Vyriausybės rezervo skirti 100 tūkst. eurų žiemos polderio remontui ir padidėjusioms elektros išlaidoms, esavivaldybei paskelbus ekstremalią situaciją.

„Traksėdžių žiemos polderio siurblinės vienas iš dviejų siurblių sugedo dėl didelio perpumpuojamo vandens kiekio. Kadangi šis polderis ir jame esanti siurblinė apsaugo visą Šilutės miestą nuo užliejimo, jį reikėjo skubiai remontuoti. Be to, polderinėse sistemose esančios siurblinės, dirbdamos maksimaliu režimu, smarkiai padidino suvartojamos elektros kiekį“, – teigia Finansų ministerija.

Šilutės rajono meras paramos kreipėsi spalio pabaigoje, o ekstremali padėtis dėl liūčių rajone paskelbta rugsėjo pabaigoje.

Spalio pradžioje ekstremali situacija buvo paskelbta visoje šalyje, todėl Vyriausybė jau kreipėsi į Europos Komisiją (EK), prašydama padengti žemdirbių nuostolius. Premjeras Saulius Skvernelis anksčiau teigė, kad valstybė negali padengti dėl lietaus ūkininkų patirtų didelių nuostolių, nes Vyriausybės rezerve nėra pakankamai pinigų.

Žemės ūkio ministro Broniaus Markausko teigimu, šalies ūkininkų nuostoliai dėl liūčių nenuimto derliaus siekia 47 mln. eurų, o dėl neapsėtų laukų ir žuvusių laukų, kuriuose buvo pasėta, – apie 120 mln. eurų. Nuostoliai dėl negauto būsimo derliaus dar skaičiuojami.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder