Šilutės rajono opozicija siekia atleisti vicemerą Sigitą Šeputį

Šilutės rajono opozicija siekia atleisti vicemerą Sigitą Šeputį

Šilutės rajono savivaldybės opozicija siekia atleisti vicemerą socialdemokratą Sigitą Šeputį.

Pirmadienį dėl šio klausimo surengtas neeilinis tarybos posėdis, tačiau dalis tarybos narių atsisakė jame dalyvauti ir nebeliko kvorumo, todėl posėdis baigėsi atleidimo klausimo taip ir neapsvarsčius.

Kaip BNS sakė S. Šepučio atleidimą inicijavusi konservatorė Sandra Tamašauskienė, pagrindinė nepasitikėjimo vicemeru priežastis – tai, kad jis paskiriamas vengė atsakyti į klausimą dėl jam paskirtų kardomųjų priemonių ikiteisminiame tyrime dėl piktnaudžiavimo.

„Kai mes paklausėme skiriant jį vicemeru posėdyje apie tai, ar jis galės atstovauti rajonui užsienyje, jis ignoravo mūsų klausimą. Atsakinėdamas už jį meras leido nedviprasmiškai suprasti, kad jo teisės yra suvaržytos būtent dėl tos priežasties, kad jam yra pareikšti įtarimai“, – sakė S. Tamašauskienė.

„Pagrindinė priežastis – melas tarybai“, – pridūrė ji.

S. Tamašauskienės teigimu, nors S. Šepučio atleidimą inicijuoja opozicija, jį palaiko ir dalis valdančiajai koalicijai priklausančių politikų.

„Nebūtume laukę tiek laiko, jeigu nebūtume turėję palaikymo valdančiojoje daugumoje. Su tuo susijęs ir bijojimas ateiti iki slapto balsavimo urnos. Daroma viskas, kad išryškintų tuos esą skundikus iš valdančiosios daugumos“, – sakė S. Tamašauskienė.

Šilutės rajono meras „tvarkietis“ Vytautas Laurinaitis BNS sakė besitikintis, kad klausimą dėl interpeliacijos opozicija atsiims, nes nemato pagrindo jo svarstyti.

„Nėra priežasties, dėl ko svarstyti. Dėl to, kad opozicija nori? Turi būti pagrindas ir rimta priežastis, dėl ko reikia keisti vicemerą“, – sakė meras.

Pasak jo, opozicija savo nuomonę jau galėjo pareikšti paskiriant vicemerą, o valdantiesiems S. Šeputis tinka.

Šilutės taryboje šešias vietas turi partija „Tvarka ir teisingumas“, jai priklauso ir savivaldybės meras V. Laurinaitis. Taryboje taip pat dirba keturi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai, trys socialdemokratų atstovai bei po du „darbiečius“ ir komiteto „Už žmonių valdžią“ atstovus.

Penki Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos nariai ir trys liberalai yra pasiskelbę opozicija. Trys Socialdemokratų darbo partijos nariai nepriklauso nei valdantiesiems, nei yra pasiskelbę opozicija.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pernai spalio 23 d. sulaikė Šilutės rajono merą „Tvarkos ir teisingumo“ atstovą V. Laurinaitį, du socialdemokratus – tuometinį jo pavaduotoją Algį Bekerį ir Sigitą Šeputį, tada ėjusį administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba, neteisėtai duotais nurodymais savivaldybės tarnautojams, savivaldybės įmonių vadovams buvo pateikti V. Laurinaičiui, A. Bekeriui, S. Šepučiui, taip pat savivaldybės Viešųjų paslaugų skyriaus vedėjui Remigijui Rimkui.

Teisėsauga tiria autobusų parko iškėlimo iš miesto centro projekto aplinkybes.

Šis ikiteisminis tyrimas tebevyksta, o įtariamieji likę tie patys, BNS pirmadienį informavo STT atstovė Ramunė Paukštienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder