Šiltą žiemą - ir dangus pastogė

Šiltą žiemą - ir dangus pastogė

Įpusėjus žiemai, skirtingai nei ankstesniais metais, Klaipėdoje nakvynės namai užpildyti dar nebuvo, o gydytojams neteko dėl šalčio amputuoti nušalusių galūnių ar konstatuoti mirčių.

"Tikrai jaučiame, kad žiema nešalta, jos metu dar nė karto nebuvo užimtos visos mūsų siūlomos vietos", - pasakojo Klaipėdos miesto nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė.

Praėjusį savaitgalį laikinosios nakvynės namuose iš 52 vietų buvo užimtos 35-40, didžioji dalis šiltai praleisti naktį norinčių benamių buvo vyrai. Trumpalaikė socialinė globa - pastogė pusei metų - šiuo metu teikiama per 110 žmonių, dar yra apie 10 laisvų vietų.

Pastaruosius dvejus metus iki viduržiemio įprastai jau būdavo nuo šalčio nukentėjusių ar net mirusių asmenų. Šią žiemą tokių atvejų neužfiksuota.

"Šiuo atžvilgiu šiemet ramu, be to, asocialūs asmenys į ligoninę neužeina šiltai praleisti laiko, ne taip, kaip anksčiau, turėdavome su jais vargo", - situaciją trumpai apžvelgė Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Meteorologai prognozuoja, kad Klaipėdoje oro temperatūra penktadienį bus žemiausia per visą šią žiemą - apie 10 laipsnių žemiau nulio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder