Siekiama užkirsti kelią atrakcionų išvežimui

Siekiama užkirsti kelią atrakcionų išvežimui

Savaitgalį iš Palangos pradėjo kraustytis liūdnai pagarsėjęs atrakcionų parkas, kurį kurorte buvo įrengę olandų verslininkai.

Pirmadienį įsigaliojo Nacionalinės žemės tarnybos įsakymas, pagal kurį nutraukiama bankrutavusios UAB "Kurorto statyba" ir UAB "Leander LTU" sutartis dėl sklypo Meilės alėjoje 5 nuomos. Apie tai abi pusės buvo raštu įspėti prieš du mėnesius.

Pagrindu nutraukti nuomos sutartį tapo tai, kad hektaras žemės nuomojamas ne pagal nustatytą paskirtį, būdą ir pobūdį: komercinės veikla jame neleidžiama.

Negavus įrodymų, jog įrengimai yra techniškai tvarkingi ir nekelia pavojaus žmonėms, šeštadienį atrakcionų parkui buvo nutrauktas elektros tiekimas. Demontuotus atrakcionus išvežti atvykusių sunkvežimių vairuotojams policijos pareigūnai surašė administracinės teisės pažeidimų protokolus - prie parko tokio svorio transporto priemonėms važinėti draudžiama.

Rugpjūčio 17-ąją šioje pramogų zonoje sugedus atrakcionui "Move it" jame užstrigo ir ilgiau nei valandą žemyn galvomis kabėjo 9 žmonės.

Atrakcione  įstrigusiems žmonėms atstovaujanti advokatė Simona Selelionytė-Drukteinienė sako dedanti pastangas, kad atrakcionai nebūtų išvežti, nes kitaip esą nukentėjusieji gali likti be kompensacijų.

Atrakcionų savininkų atstovė tikina, kad įrenginius yra apdraudusi viena Vokietijos draudimo bendrovė, todėl visos pagrįstos nukentėjusiųjų pretenzijos bus patenkintos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder