Seniausio Klaipėdos gatvės laikrodžio likimas neaiškus

Seniausio Klaipėdos gatvės laikrodžio likimas neaiškus

Nuo 1974 metų uostamiesčio Šilutės plente valandas skaičiavęs ir kelrode žvaigžde į Klaipėdą atvykusiems žmonėms buvęs laikrodis, įrengtas AB "Klaipėdos kranai" bokšte, užgeso.

Vienas seniausių "viešųjų" miesto laikrodžių buvo išjungtas iškart po to, kai "Klaipėdos kranams" buvo iškelta bankroto byla. Anot fizinio bankroto administratoriaus Tomo Malinausko, daug vilčių, kad laikrodis vėl veiks kaip anksčiau, dėti neverta.

"Nežinome, kol kas jo atgaivinimo nežadame. Viskas turi pradžią ir pabaigą..." - poetiškai dėstė administratorius.

Jis išsakė atvirą abejonę dėl laikrodžio svarbos gyventojams.

"Ar gyventojai tikrai jo pasigedo? Šiaip ar taip, situacijos nesureikšminu. Išlaikymo kaštai buvo per dideli: priežiūra, elektra. Išlaikymas per mėnesį kainuodavo apie 300 Lt ar daugiau. Tad nebebuvo tikslinga jo išlaikyti. Laikrodžio sistema buvo sena, senos lempos - ne kokios diodinės", - aiškino T. Malinauskas.

Jau statant "Klaipėdos kranų" (tuomet - Klaipėdos valstybinės 5-osios mechanizacijos valdybos) administracinį pastatą jo bokšte buvo numatyta įrengti laikrodį. Beveik 40 metų veikęs laikrodis pasižymėjo patvarumu ir tikslumu.

Bankroto byla bendrovei "Klaipėdos kranai" buvo iškelta pernai spalio 26 d. Tuomet iš specializuota statybos veikla užsiėmusios įmonės atleista daugiau nei 70 darbuotojų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder