Šeimos mokosi pinti Advento vainikus

Šeimos mokosi pinti Advento vainikus

Šeštadienį uostamiesčio šeimos pakviestos pasitikti šventes pasiruošus ir išmokti nusipinti Advento vainiką, kuriuo jau nuo šio sekmadienio galima pasipuošti namus.

Kiekvieną sekmadienį iki didžiųjų metų švenčių vainike reikia įžiebti po vieną Advento žvakę. Būtent Advento vainikas su keturiomis, dažniausiai raudonomis, žvakėmis tarpukariu Klaipėdos krašte būdavo pagrindinė namų puošmena.

Klaipėdiečiai išmokti pinti Advento vainiko pakviesti į Mažosios Lietuvos istorijos muziejų. Čia atsinešusios vaišių ir jaukiai susėdusios prie stalo šeimos su vaikais pirmiausia supažindinamos su Advento tradicijomis ir kalėdiniais papročiais bei burtais.

Prieblandoje, žvakių šviesoje, įdomiausia vaikams. Čia jiems demonstruojami senoviniai stalo indai ir įrankiai, muzikos instrumentai, mokoma jais groti, leidžiama apsiauti klumpėmis, išbandyti įvairius burtus, žaidimus. Vainikai pinami šeimomis, rišant eglių ar pušų šakeles.

Tokie Advento vainikų pynimo užsiėmimai bus organizuojami kiekvieną šeštadienį iki pat šv. Kalėdų. Užsiėmimai organizuojami nuo 13 iki 17 val. grupėmis. Būtina iš anksto užsiregistruoti, kad visi norintys sutilptų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder