Šeimos kūrė paukščius parkui papuošti

Šeimos kūrė paukščius parkui papuošti

Kelias šeštadienio valandas uostamiesčio šeimos turėjo galimybę smagiai praleisti laiką ir prisidėti prie Klaipėdos skulptūrų parko gražinimo. Mažosios Lietuvos istorijos muziejus ir Juliaus Liudviko Vynerio labdaros ir paramos fondas pakvietė Klaipėdos mažuosius kartu su tėveliais į paukščių gaminimo kūrybines dirbtuves.

Paukščių pavyzdžius sukūrė klaipėdietis dailininkas Simas Žaltauskas. Vaikai galėjo išsirinkti S. Žaltausko nupiešta paukštį ir naudoti jį kaip trafaretą, o vėliau ir kaip pavyzdį.

Paukščių gaminimo dirbtuvėse, įsikūrusiose pačioje parko širdyje – Tautinių kultūrų centre, apsilankė per 40 vaikų, visi vedini tėveliais. Paukščius draugiškai spalvino šeimos, džiaugėsi vieni kitais, fotografavosi. Mažieji pavargę nuo kūrybos galėjo atsipūsti išbėgdami į parką, žaisdami ar važinėdamiesi dviračiu.

Pasak Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotojos Skulptūrų parkui Sondros Simanaitienės, renginys pavyko puikiai. „Smagiausia, kad tai buvo puiki proga klaipėdiečiams praleisti laiką su savo šeimomis. Nenuobodžiavo ne tik mažieji, bet ir mamytės bei tėveliai. Labai džiaugėmės, kad mūsų dirbtuves, nepabijojęs guašo ir teptukų, įsileido atnaujintame pastate įsikūręs Tautinių kultūrų centras. Labai svarbu, kad buvome labai saugioje aplinkoje, parko viduryje, kur vaikai galėjo laisvai bėgioti, žaisti ir nesibaiminti jokių pavojų.“

Vykusiu bendradarbiavimu džiaugėsi ir J. L. Vynerio labdaros ir paramos fondo direktorė Inga Aksamitauskaitė. Jos teigimu, J. L. Vynerio fondas yra bendruomeninė organizacija, o parkas – pati tinkamiausia vieta susitikti bendruomenėms. Būtent todėl imta bendradarbiauti būtent su Skulptūrų parku. Su juo sieja ir tai, kad kapinaitėse stovi paminklas J. L. Vyneriui – didžiam Klaipėdos filantropui.

Dar vienos paukščių gaminimo dirbtuvės vyks kitą šeštadienį – kovo 31 d. Jau balandžio 1-ąją uostamiesčio šeimų sukurti paukščiai papuoš Skulptūrų parką – čia bus sukurta paukščių alėja. Piešiniai įsikurs medžiuose, apsigyvens pavasarėjančiose pievelėse. Beje, šiuo renginiu bus paminėtas J. L. Vynerio gimtadienis.

Paukščiai šio mecenato garbei pasirinkti ne tik kaip pavasario šaukliai. „Prisiminėme, jog J. L. Vyneris praturtėjo iš labai su paukščiais susijusio dalyko – sėklų“, - šypsojosi S. Simanaitienė, kviesdama klaipėdiečius nepraleisti antrųjų paukščių gaminimo dirbtuvių bei J. L. Vynerio gimtadieniui skirtos šventės parke, kurios metu bus ne tik kuriama paukščių alėja, bet ir vyks įvairūs žaidimai, viktorinos bei kitokios staigmenos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder