Šalia Onkologijos centro - sporto kompleksas

Šalia Onkologijos centro - sporto kompleksas

Šalia Klaipėdoje statomo Šv. Pranciškaus onkologijos centro turėtų atsirasti ir sporto bei sveikatinimo kompleksas. Planuojama, kad gal jau gegužę išdygs keturi atviri teniso kortai ir tinklinio aikštelė.

Tokius planus nusprendė įgyvendinti centro statybos iniciatorius brolis Benediktas Jurčys ir jo asistentas Andrejus Semionovas.

"Kurį laiką kontaktavome ir patarimų apie sveikatinimo sporto centro įrengimą išklausėme iš tokios patirties turinčių latvių, lenkų ir ispanų. Viską gerai apsvarstėme ir nusprendėme imtis tokio projekto. Juk žmonės sportuodami galės greičiau sveikti. Taip pat užsiimant naudinga, smagia veikla ir ligonių nuotaika bus visai kitokia", - kalbėjo A. Semionovas.

Anot jo, sportuoti galės ne tik onkologinėmis ligomis sergantys asmenys, bet ir visi miestiečiai.

"Viskas bus atvira. Tai bus ne tik Dievo, bet ir visų žmonių namai. Norime prisidėti prie kilnių dalykų", - kalbėjo A. Semionovas.

Planuojama, kad teniso ir tinklinio aikštelės atitiks visus keliamus tarptautinius standartus ir net jose bus galima rengti aukščiausio lygio varžybas.

"Tam labai didelių investicijų nereikės, bet nauda bus milžiniška. Be to, iš aikštelių nuomos, kuomet jose nežais ligoniai, galėsime uždirbti pinigų ir onkologijos centrui išlaikyti. Visi surinkti pinigai pateks ne į kažkieno kišenę ar komerciniams tikslams, o būtent sergantiems žmonėms, jų gydymui", - pabrėžė sporto komplekso iniciatoriai.

Teniso ir tinklinio aikštelės užims maždaug 3 000 kv. m plotą.

"Atliekamus aikštelių įrengimo darbus stebės specialistai iš Latvijos. Norime, kad viskas būtų atlikta kruopščiai ir atitiktų aukščiausio lygio standartus. Gal ateityje sporto kompleksą plėsime, tačiau kol kas planai - kuklūs. Stebėsime, kaip viską pavyks įgyvendinti", - kalbėjo A. Semionovas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder