Šąlantys Klaipėdos benamiai - vėl medikų rūpestis

Šąlantys Klaipėdos benamiai - vėl medikų rūpestis

Staigiai atšalus orui, benamių problemas, kaip ir anksčiau, tenka spręsti uostamiesčio ligoninių medikams. Klaipėdoje nuo šalčio mirė jau du žmonės.

Klaipėdos universitetinės ligoninės Priėmimo skyriaus vedėjas Stanislovas Petreikis informavo, jog į ligoninę jau buvo atvežti septyni "atvėsę" pacientai. Du dėl bendro kūno sušalimo paguldyti į ligoninę, kiti, gavę pagalbą, išleisti gydytis ambulatoriškai.

Benamių buvo atvežti penki, du pacientai sušalo todėl, kad buvo išgėrę.

"Tikimės, kad situacija nepablogės. Kas turi kur gyventi, nuo šalčio nenukenčia. Nukenčia piktnaudžiantantieji alkoholiu ir tie, kurių namai krūmų 14", - ironizavo gydytojas.

Anot jo, greitoji, kaip ir kasmet, atveža į ligoninę visus šąlančius benamius - vien tam, kad pagulėtų, savo kvapu paerzintų kitus pacientus. Sušilę jie išeina, po kiek laiko vėl atvežami", - pasakojo S. Petreikis.

"Jei nenori dirbti nei policija, nei socialiniai darbuotojai, tenka dirbti medikams, ką padarysi", - sakė jis.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės Priėmimo skyrius nukentėjusių nuo šalčio pacientų dar nesulaukė. Tačiau, - informavo skyriaus vedėjas Jonas Klapatauskas, - dėl socialinių priežasčių atvežamų pacientų skaičius tikrai padidėjo.

"Benamiai išeina į gatvę, atsigula, - ir greitoji juos atgabena", - sakė jis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder