Rusnės sala: nuo interneto svetainės iki apžvalgos bokšto

Rusnės sala: nuo interneto svetainės iki apžvalgos bokšto

Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus kvietimu įvyko Savivaldybės vadovų, darbuotojų, architektų ir Rusnės bendruomenės atstovų susitikimas dėl vietos parinkimo apžvalgos bokštui Rusnės saloje.

Diskutuota dėl galimybių pastatyti apžvalgos bokštą už Aplinkos ministerijos skiriamas lėšas trijose vietose: prie Uostadvario prieplaukos, prie Atmatos žiočių molo, apie 2,6 km nuo Uostadvario švyturio, ir marių saloje, ties Atmatos žiotimis.

Architektas Egidijus Vidrinskas pristatė apžvalgos bokštų įvairovę (tiek pagal paskirtį, tiek architektūrinius sprendinius) pasaulyje, taip pat buvo pristatyti studentų parengti apžvalgos bokštų projektai.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Virgilijaus Pozingio nuomone, apžvalgos bokštas turi būti lengvai pasiekiamas bet kuriam turistui: tiek atvykusiam automobiliu ar autobusu, tiek atplaukusiam laivu.

Rusnės bendruomenės "Rusnės sala" pirmininkas Raimondas Plikšnys pasiūlė apibendrinti visas idėjas, atsakingai parinkti vietą apžvalgos bokšto statybai ir išsakė rusniškių norą dėl bokšto: kad tai turėtų būti dar vienas Rusnės traukos objektas žmogui, norinčiam pasigrožėti gamta, o rusniškiui - ir galimybė prieiti prie Kuršių marių.

Be to, R. Plikšnys pristatė klaipėdiečio istoriko ir leidėjo Kęstučio Demerecko išvadas bei pasiūlymus dėl apžvalgos bokšto įrengimo Rusnės saloje. Remiantis jais, apžvalgos bokštą kartu su pažintiniu taku tikslingiausia būtų statyti prie Atmatos žiočių ir švyturio,

Po diskusijų išsiskirstyta, taip galutinai ir nepriėmus jokio sprendimo. Dar šią savaitę planuojama pokalbį pratęsti.

O štai virtualiajame pasaulyje reikalai juda greičiau. Rusnės sala pagaliau įsijungia į varžytuves dėl turistų su kitais poilsiautojų pamėgtais traukos centrais - nuo šiol ji turės platformą internete, kuri leis Rusnės mylėtojams ir kelionių entuziastams lengvai ir greitai atrasti visus salos privalumus.

Rusnės seniūnės Dalios Drobnienės teigimu, ateityje ketinama svetainės informaciją nuolat pildyti ne tik Rusnės, bet ir viso pamario naujienomis.

"Besidominčių Rusnės sala yra tikrai daug ir kasmet jų daugėja. Jau kelerius metus svarstėme, kaip geriau pristatyti Rusnę atvykstantiems turistams. Tikimės, kad internetinė svetainė bus naudinga ne tik nuolatiniams salos svečiams, bet pritrauks dar daugiau turistų", - sako D. Drobnienė.

Naujoje svetainėje salarusne.lt galima rasti informaciją apie lankytinas Rusnės vietas, pramogas saloje, surasti tinkamiausią vietą nakvynei, maitinimo įstaigų sąrašą ir kitą keliautojams aktualią informaciją.

Svetainėje skelbiama, kad šiuo metu Rusnės salos lankytojai gali apsistoti 15 sodybų, savo paslaugas turistams siūlo 5 sertifikuotos žuvies rūkyklos, o maitinimo paslaugas teikia restoranas ir greito maisto užkandinė.

Anot seniūnės, Rusnę yra itin pamėgę poilsiautojai, kurie myli gamtą, vandenį, paukščių klegesį ar tiesiog ramų poilsį joje. Tačiau pašnekovė pastebi, kad saloje netrūksta ir aktyvaus poilsio entuziastų.

"Į Rusnę užsuka turistai, norintys paplaukioti laivu, baidarėmis, išmėginti savo sėkmę žvejodami. Šeimos ir draugų grupės itin mėgsta leistis į žygius dviračiais ar pėsčiomis. Nida ir visas likęs marių krantas - ranka pasiekiami, dažnai ten plukdome savo svečius. Saloje yra daug pramogų ir jas kasmet renkasi vis daugiau keliautojų, taigi neabejojame, kad naujoji internetinė svetainė taps puikia pagalbos priemone poilsiautojams" - sako D. Drobnienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder