Rusnės estakada tyliai uždaryta

Rusnės estakada tyliai uždaryta

Vos prieš savaitę iškilmingai atidaryta Rusnės estakada, kuriai didelį dėmesį skyrė premjeras Saulius Skvernelis, tyliai uždaryta, o vietos gyventojai vėl priversti naudotis dulkėtais keliais. Rusnės seniūnei kasdien tenka klausytis keiksmų, o Kelių direkcijos vadovas teigia, kad nėra kitos išeities.

Tai, kad Rusnės estakada uždaryta, 15min patvirtino Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas.

V.Andrejevas: neuždarant eismo darbai neįmanomi

„Eismas laikina apylanka nukreipiamas dėl darbų – kilometras iki estakados kelyje keičiama pralaida pilnu pločiu“, – 15min teigė V.Andrejevas.

Pasak jo, „neuždarant eismo tokie darbai neįmanomi“.

Tiesa, per oficialų Rusnės estakados atidarymą, kuriame dalyvavo ir premjeras, teigta, kad „estakados statybos projektas pilnai įvykdytas pagal planą".

Rusnės gyventojams svarbi estakada atidaryta po pirmojo Prezidento rinkimų turo. Prezidento rinkimuose trečias likęs ir į antrąjį turą nepatekęs S.Skvernelis Rusnės apylinkėje surinko per 60 proc. balsų.

Oficialaus estakados atidarymo metu premjeras džiaugėsi, kad pavyko aplenkti visus grafikus.

Užsiminė tik apie eismo ribojimus

Per oficialų Rusnės estakados atidarymą, įvykusį gegužės 18 d. Kelių direkcija savo oficialiame pranešime rašė: „Gegužės 15 d. baigėsi Rusnės estakados statybos sutarties, kurią Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos (Kelių direkcija) buvo pasirašiusi su AB „Kauno tiltai“ ir „Tec Infrastructure“ konsorciumu, terminas. Kartu pilnai buvo baigti 8 mėnesius trukę statybos darbai.

„Estakados statybos projektas pilnai įvykdytas pagal planą, ir nuo šiol potvyniai neturės jokios įtakos eismui. Automobiliai ir pėstieji galės naudotis nauju statiniu, kuris užtikrins saugesnį ir patogesnį susisiekimą“, – pranešime cituotas Kelių direkcijos vadovas V.Andrejevas.

Pranešime paskelbta, kad, be estakados statybos, šiais metais dar rekonstruojamas Šilutė–Rusnė 5 kilometrų ilgio kelio ruožas, kuriame bus įrengta nauja dangos konstrukcija, nutiestas 4,5 km ilgio pėsčiųjų ir dviračių takas.

„Taip pat bus atliekami to paties kelio ruožo nuo 2,425 iki 5,820 km žemės sankasos stiprinimo darbai. Dėl sankasos stiprinimo darbų eismas remontuojamu keliu bus iš dalies ribojamas“, – rašyta pranešime.

Seniūnei tenka klausyti keiksmų

Rusnės seniūnei Daliai Drobnienei kasdien tenka išklausyti piktų gyventojų skambučius, net ir keiksmus.

„Pastoviai, kiekvieną dieną ir kolioja, ir keikia. Vakar pavaduotoją iškeikė. Kelių direkcija yra atsakinga, tegul kreipiasi žmonės dėl informacijos ten“, – 15min teigė seniūnė.

Tiesa, ji sako nesureikšminanti gyventojų pykčio, nes darbai, pasak jos, vykdomi kaip buvo suplanuota.

Estakadą baigė, bet projekto – ne

D.Drobnienės teigimu, gyventojai, panašu, estakados statymo ir jos atidarymo metu neįsiklausė į esminę informaciją – estakada baigta, tačiau visas projektas dar ne.

„Viskas vyksta, kaip ir turi būti, nes vykdomas trečias projekto etapas. Estakada baigta kaip priklausė, laikantis terminų, prieigos taip pat pabaigtos, dabar vyksta kitas etapas – 3,5 km kelio rekonstrukcija nuo estakados iki Griniaus tilto su kelio sankasos sutvirtinimu, kad galėtų darbus vykdyti, yra uždarytas kelias.

Estakada ir kelias yra viena linija, tačiau gyventojai turi du apvažiavimus – vienas valstybinis per Sausgalvius, apvažiavimas apie 20 km, dar vienas nelegalus apvažiavimas yra per Šyšos polderį“, – kalbėjo seniūnė.

Vietiniai gyventojai „važiuoja visaip“

„Žiūrim, jei šlapiau – per vieną pusę, pasiskirstome. Šita informacija buvo akcentuojama per atidarymą. Šią vasarą ir rudenį, iki šių metų pabaigos, tas kelias bus rekonstruojamas, bet žmonės tiesiog negirdi. Dabar tik prasideda kelio rekonstrukcija, kažkokiu metu bus praleidžiama su šviesoforais, kažkokiu bus dirbama, turime naudotis dviem aplinkkeliais“, – sakė ji.

Anot D.Drobnienės, svarbiausia, jog darbai bus baigti iki kito pavasario ir nebereikės bijoti potvynių.

„Viskas bus pabaigta, prieigos ir 3,5 km sankasa sutvirtinta su dviračių taku. Reikia kantrybės, reikia sekti, ką žiniasklaida rašo, nes išgirdo apie estakados atidarymą, o kad vykdomi trys projektai, niekas neišgirdo“, – sakė seniūnė.

Visų trijų projektų vertė siekia apie 17 mln. eurų, etapai susideda iš estakados ir jos prieigų statybų bei 3,5 km kelio atkarpos nuo Rusnės atmatos tilto iki Griniaus tilto rekonstrukcijos.

Rusnės estakados statybos ir kelio sutvirtinimo darbai finansuojami Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder