"Rusnės estakada taps kokybiškesnio gyvenimo simboliu"

"Rusnės estakada taps kokybiškesnio gyvenimo simboliu"

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis lankėsi Rusnėje ir apžiūrėjo estakados statybvietę, susipažino su vykdomais darbais.

Rusnės estakados statybos darbai vyksta pagal planą. Pastačius estakadą, vienintelė sala Lietuvoje – Rusnė - bus pasiekiama aplinkkeliais. Vykdant statybas numatyta sutvarkyti kelio Šilutė-Rusnė penkių kilometrų ruožą, šalia jo įrengti pėsčiųjų ir dviračių taką. 750 metrų ilgio estakada ves per potvynių užliejamą Nemuno žemupį.

„Daug kas sakė, kad tai - ekonomiškai nenaudingas projektas, tačiau mūsų sprendimą lėmė žmonių poreikiai ir jų gyvenimo kokybė. Netrukus iškilsianti Rusnės estakada taps patogesnio, saugesnio, kokybiškesnio gyvenimo simboliu“,- teigė premjeras.

Perkėlimai per užliejamą kelio ruožą kiekvieno potvynio metu valstybės biudžetui kainuodavo po 200 tūkst. eurų ir daugiau. Šiai statybai Vyriausybės nutarimu patvirtintoje 2018 metų Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų naudojimo sąmatoje numatyta 10 mln. eurų, darbus ketinama baigti jau gegužę.

Susitikime su Rusnės bendruomene premjeras aptarė svarbius vietos gyventojams klausimus. Visų pirma, S.Skvernelis pabrėžė, kad pastačius estakadą potvynis niekur nedings, kalbėta apie upių ir polderių sistemos priežiūrą: užneštomis ir daug metų nevalytomis upėmis nenuteka perteklinis vanduo, užleisti kanalai ir polderiai neatlieka savo hidrotechninių funkcijų. Upių nepriežiūra paralyžiuoja vandens turizmą, žvejybą. Akcentuota, kad rengiant potvynių rizikos valdymo planą, nustatyta, kad didžiausias pavojus kyla Šilutės ir Rusnės miestams.

Rusnės salos teritorijų, kurioms potvyniai kelia didžiausią pavojų, apsaugai numatytos struktūrinės priemonės – naujų pylimų įrengimas, esamų pylimų aukštinimas. Taip pat Rusnės salos teritorijoje potvynių rizikos mažinimui numatomos prevencinės, pasirengimo potvyniams ir atstatymo priemonės. Priemonių, skirtų potvynių pavojui mažinti, įgyvendinimui Šilutės rajone skirta apie 9 mln. eurų.

Susitikimo metu aptartas Rusnės turizmui ir verslui vystyti būtinas priėjimas prie Kuršių marių. Šiuo metu visa Rusnės salos pakrantė yra rezervatas, kai tuo tarpu Ventės, Kintų,  Drevernos, Svencelės pakrantės yra atviros rekreacijai ir verslui. Pagrindinė problema – išplaukimas į marias Pakalnės upe, todėl Vyriausybė laukia Šilutės miesto savivaldybės suderintų visų reikiamų dokumentų, kad minima upė yra tinkama navigacijai.

Taip pat aptarti Uostadvario apžvalgos bokšto, Rusnės Kultūros namų statybų, likviduojamų Rusnės tvenkinių klausimai. Didelis dėmesys skirtas pagerėjusiai pasienio būklei, Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos Rusnės progimnazijos skyriui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder