Rugsėjo pirmąją nidiškiai sutiks atjaunėjusioje mokykloje.

Rugsėjo 1-oji - ne tik šventė, bet ir permainų, naujų tikslų metas. Diena, kviečianti susikaupti ir atsidėti darbui. O kokius uždavinius šiais metai kels viena gražiausių Lietuvos mokykla - Nidos vidurinė? Mintimis apie nuveiktus darbus ir ateities planus pasidalijo mokyklos direktorė Rūta Žeimienė.
Ši rugsėjo pirmoji rengiama kiek kitaip nei ankstesnės... Paprastai šventė buvo rengiama arba mokyklos sporto salėje, arba Kultūros centre. Ir trukdavo vieną dieną. Šiais metais rugsėjo pirmoji bus ne vienos dienos renginys. Pagrindinė diena bus pirmadienis, kai vyks pirmoji pamoka. Šventė vyks naujai pastatytoje aktų salėje.

Sakykite, kiek moksleivių turi Nidos vidurinė, kiek darbuotojų?

Mūsų mokykloje mokosi 270 mokinių, yra 15 klasių. Mokykloje dirba 46 darbuotojai, iš jų 27 - pedagogai.

Ar padaugėjo pedagogų šiais metais?

Šiais metais mus paliko 2 mokytojai, tačiau jau atėjo nauji į jų vietą, tad darbuotojų skaičius išliko tas pats. Ir jau nusiteikę ilgam darbui.

Per vienerius metus Jūs suspėjote nuveikti labai daug darbų...

Taip, tikrai padaryta daug, tačiau klaidinga būtų teigti, jog tai vienerių metų darbas. Dabar baigiama įrengti viena mokyklos dalis, talpinanti naują aktų salę, taip pat valgyklą. Pastatytos ir naujos dirbtuvės, kuriose bus naudojamasi itin gera įranga.

Ar aktų salė jau buvo atidaryta?

Oficialiai ne, tačiau joje gegužės mėnesį vyko pirmieji egzaminai. Jau teikėme ir brandos atestatus šioje salėje. Rugsėjo 1-osios šventę čia sutiks antrokai, trečiokai, ketvirtokai. Taip pat čia švęs dvyliktokai, kurie įves 17 pirmokėlių. Likusieji švęs mokyklos klasėse. Moksleivius pasveikinti ateis miesto meras.

Ar Nidos vidurinė mokykla rengia moksleivių mainų programas?

Taip, trimečiu Vokietijos miesto Burgo ir Neringos mokyklų bendravimu pasiekėme gerų rezultatų. Iš mūsų mokyklos vyko 7 moksleiviai - krepšininkai į Fėmarno saloje įsikūrusį Burgo miestą, iš ten juos pakvietė į kito etapo stovyklą Hamburge. Yra vilties, jog tolimesnės šilto bendravimo gijos nuves iki Floridos Amerikoje. Balandžio mėnesį čia tikimės sulaukti krepšinio trenerių iš Burgo. Žinoma, tokia abiejų šalių draugystė yra labai palanki gilinti užsienio šalių kalbas.

Kokie ateities planai?

Rugsėjo, spalio mėnesį bus griaunama senoji sporto salė. Pastatas jau kritinės būklės, čia pusmetis kaip nevedamos kūno kultūros pamokos. Planuojame pastatyti naują, savo dydžiu, įranga atitinkančią visus standartus sporto salę.

Ačiū už pokalbį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder