Rinkliava kerta ir valdininkams

Rinkliava kerta ir valdininkams

Iš Klaipėdos rajono į miestą su reikalais atvykstančių socialinių įstaigų darbuotojų tarnybiniai automobiliai neapsaugo jų vairuotojų nuo prievolės mokėti rinkliavos už stovėjimą.

Įstaigų pavadinimais bei kitais rekvizitais pažymėti valdininkų tarnybiniai automobiliai - jokia privilegija ar lengvata, net jeigu jo vairuotojas į apmokestintą Klaipėdos teritoriją atvyko su kilniu tikslu. Tuo įsitikino vienos iš Klaipėdos rajono seniūnijos socialinė darbuotoja.

"Atvežiau negalią turinčią moterį iki K. Donelaičio gatvėje esančios Neįgalumo nustatymo tarnybos, kurioje užtrukome apie 20 minučių. Išėjusi radau už valytuvo užkištą lapelį su pranešimu apie pažeidimą - nesusimokėjau už stovėjimą. Nuskubėjau į Viešosios tvarkos skyrių, bandžiau paaiškinti situaciją, tačiau jų pozicija buvo griežta - sakė baus, ir viskas", - pasakojo moteris.

Jai į Klaipėdą atvykti darbo reikalais tenka nuolat, ir į įstaigas - savivaldybę, teritorinę ligonių kasą, teismus, esančius vadinamojoje raudonojoje zonoje. Čia automobilio stovėjimas kainuoja brangiausiai, 3 litus už valandą. Tačiau ir valdininkai turi laikytis taisyklių bei už stovėjimą susimokėti, tiesa, skirtingai nei paprastas žmogus, pinigus jis vėliau atgaus.

"Įprastai tokiais atvejais darbuotojas privalo sumokėti už stovėjimą, o vėliau administracijai pateikti kvitą ir išlaidos kompensuojamos. Jeigu skiriama bauda, ją privalo sumokėti iš savo kišenės ir jokių kompensacijų negaus - juk pats padarė pažeidimą, taisyklės galioja visiems.

Žinoma, minėtu atveju kontrolieriai galėjo suprasti, kad pažeidimas padarytas nesąmoningai, bet kaip jiems elgtis - ne man komentuoti: jie turi savo užduotis bei viršininkus", - sakė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Banevičius.

"Kontrolieriai išimčių nedaro niekam", - lakoniškas buvo VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder