Respublikinis kaimo turizmo sezono atidarymas - jau greitai

Respublikinis kaimo turizmo sezono atidarymas - jau greitai

Šiemet jubiliejinis 20-asis respublikinis Kaimo turizmo sezono atidarymas vyks gegužės 24 d. 11 val. Klaipėdos rajone, Sendvario seniūnijoje, kaimo turizmo sodyboje „Radailių dvaras“.

Mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė kartu su Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaite, Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Polekauskiene ir Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktore Daiva Buivydiene aptarė organizacinius klausimus.

Renginys, į kurį planuoja atvykti ne tik iki 300 kaimo turizmo paslaugų teikėjų iš viso Lietuvos, taip pat svečių iš Žemės ūkio ministerijos ir Žemės ūkio rūmų, kurie ir yra pagrindiniai šventės organizatoriai, − atviras visuomenei – todėl visi norintys kviečiami atvykti, susipažinti ir pabendrauti su Lietuvos kaimo turizmo sodybų šeimininkais, mugėje nusipirkti tautodailės dirbinių ar kulinarinio paveldo skanėstų iš visos Lietuvos ir atrasti dar neaplankytą mūsų šalies kampelį, kurį pažinti jums padės apsilankymas dar nematytoje kaimo turizmo sodyboje!

„Šiemet atidarymo metu nebus perduota pereinamoji Lietuvos kaimo turizmo asociacijos vėliava. Mes, ją gavę iš Anykščių, Alytaus rajonui perduosime tik pasibaigus sezonui. Tikimės, kad tai įpareigos kaimo turizmo paslaugų teikėjus dar labiau pasitempti. Nuo šiol taip bus visuomet, − kiekvienas rajonas vėliavą laikys visą sezoną“ – sakė Rūta Cirtautaitė.

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė trumpai pristatė programą: ryte kelionių organizatoriai su kaimo turizmo sodybų šeimininkais plėtos verslo misiją. Po meninės programos, kurios metu bus pristatyta Klaipėdos rajono mažlietuvių ir žemaitiškoji kultūra, vyks ekskursija po Klaipėdos rajoną. Regiono gidai taip pat yra kviečiami teikti Turizmo informacijos centrui idėjų dėl planuojamos ekskursijos.

Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė parengs Klaipėdos rajono turizmo ir verslo pasiekimų pristatymą.

Vakare vyks proto mūšis, o iš ryto žurnalistai ir kaimo turizmo sodybų šeimininkai, kurie bus pasilikę nakvoti, sudalyvaus kulinariniame kruize Drevernoje. Beje, Drevernoje jau prieš tai dvi dienas vyks kitas respublikinis renginys – Lietuvos klasterių forumas, o jau gegužės 27-ąją – Klaipėdos rajono turizmo sezono atidarymas Drevernos uoste, kurį organizuoja bendrovė „Hortivita“.

„Džiaugiamės, kad šiemet Dreverna įspūdingai šurmuliuos net keturias dienas, kad čia turėsime tiek daug garbių svečių iš visos Lietuvos, − tikimės, kad ir Lietuvos kaimo turizmo sodybų šeimininkai užruks pas mus ilgiau, aplankę mūsų rajono kultūros paveldo objektus ir paragavę skanios žuvies“, − juokavo mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

Šiuo metu mūsų rajone yra 52 registruoti turizmo paslaugų teikėjai. Norime jiems palinkėti ne tik smagiai atidaryti sezoną su kolegomis iš visos Lietuvos, bet ir sėkmingai įgyvendinti šių metų idėjas ir jas plėtoti ateityje! Atverkime horizontus visiems mūsų krašto lankytojams išsamiai, smagiai ir išradingai pristatydami savo krašto kultūrą ir tradicijas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder