Repetuojant "Bohemą" - nemalonus incidentas

Repetuojant "Bohemą" - nemalonus incidentas

Besiruošiant rugpjūčio pirmą savaitgalį Palangoje atgimsiančiai operai "Bohema", kurią stato Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, neišvengta incidento - iš 2 metrų aukščio į orkestro duobę įkrito scenos darbininkas.

"Belieka džiaugtis, kad ši skaudi nelaimė baigėsi gana sėkmingai - darbininkas išvengė rimtesnių sužalojimų, bent jau taip konstatavo pirminę apžiūrą atlikę medikai. Jis išleistas gydytis namo. Tačiau šis įvykis dar kartą priminė, kad teatre reikia kreipti ypatingą dėmesį į saugumą. Deja, ir Lietuvos teatro istorijoje yra buvę atvejų, kai dirbdami scenoje žmonės patiria ir mirtinų sužalojimų", - praėjus dienai po įvykio, pasakojo Muzikinio teatro vadovas Jonas Sakalauskas.

Nelaimingas atsitikimas įvyko liepos 26 dieną Palangos koncertų salėje, kur klaipėdiečiai ir repetuoja Džiakomo Pučinio (Giacomo Puccini) operą "Bohema".

Žinia, Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras nusprendė atgaivinti "Vilnius City Opera" bei režisierės Dalios Ibelhauptaitės pastatymą.

"Antradienį repeticijos metu keičiant dekoracijas ir nutiko šis nemalonus įvykis", - minėjo J. Sakalauskas.

Pasak jo, reikiamos tarnybos informuotos, vyksta tyrimas.

Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėjas Vytautas Ročys sakė apie šį incidentą sužinojęs iš policijos. Jo žiniomis, darbuotojas užkliuvęs už užuolaidos ir dėl to įkritęs į duobę.

"Paprašėme patikslinti informaciją dėl darbuotojo patirtų sužalojimų. Jei jie tikrai lengvo pobūdžio, tolesnį tyrimą atliks Palangos kultūros centras, o mes vykdysime priežiūrą", - minėjo V. Ročys.

Nors buvo pasklidę gandai, esą krisdamas darbininkas sulaužė arfą, teatro vadovas juos paneigė.

"Po šio įvykio arfa grojo. Nors tai labai jautrus instrumentas, panašu, kad nenukentėjo. Tačiau šiuo atveju daug svarbesnė darbuotojo savijauta. Tai tikrai labai atsakingas ir geras mūsų teatro darbuotojas", - kalbėjo J. Sakalauskas.

Nepaisant nemalonių išgyvenimų, jis patikino, kad opera "Bohema" kitą savaitgalį tikrai bus parodyta žiūrovams.

Priminsime, kad pagrindinius vaidmenis atliks naujos kartos operos žvaigždės Merūnas Vitulskis ir Viktorija Miškūnaitė. Šiuo spektakliu Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pristatys 2016-ųjų "Muzikinį rugpjūtį pajūryje".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder