Rajonui teks grąžinti 100000 eurų, nes jų nepanaudojo

Rajonui teks grąžinti 100000 eurų, nes jų nepanaudojo

Metų pabaigoje Klaipėdos rajonui į valstybės biudžetą teks grąžinti 100 tūkst. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšų, nes jos liko neįsisavintos. Kai tokia prasta daugelio kelių būklė, tai atrodo lyg šventvagystė. Savivaldybės administracija teisinasi nepalankiais orais, tačiau įžvelgia ir savo kaltės. Gruodžio 18 d. duomenimis, KPPP lėšos buvo panaudotos tik 67 proc.

Praėjusiame rajono Tarybos posėdyje opozicija rėmė prie sienos valdančiuosius dėl stringančių kai kurių projektų. Tarybos nariai Nerijus Galvanauskas ir Audronė Balnionienė pateikė šūsnį nelabai malonių klausimų Savivaldybės administracijos direktoriui Sigitui Karbauskui. N. Galvanauskas klausė, kodėl neįsisavintos 20 tūkst. eurų lėšos autobusų stotelių statybai, 110 tūkst. eurų – vaikų žaidimo aikštelių įrengimui – ir tai esą jau tęsiasi antrus metus, visos suplanuotos aikštelės vėl nepastatytos. Taip pat politikas teiravosi dėl itin užsitęsusios Dovilų kultūros namų renovacijos – darbai niekaip nebaigiami. A. Balnionienė domėjosi, ar tikrai prarasta 100 tūkst. eurų, skirtų keliams remontuoti.

S. Karbauskas atsakė, kad pavyko pastatyti 5 stoteles už 8 tūkst. eurų, bet labai vargingai, nes esą daug derinimo darbų su kelininkais. Anot jo, kol kas šis procesas dėl kitų stotelių sustojo, tačiau darbai bus tęsiami. Jis pasiaiškino ir dėl vaikų žaidimo aikštelių statybos: pavasarį statybos paslaugas pasiūlęs rangovas pasirinko kitą rajoną dėl geresnių apmokėjimo sąlygų. „Jiems buvo pasiūlyta sumokėti iškart už visą darbą, o ne dalimis, todėl ir išvažiavo. Tai mūsų nesusikalbėjimas ir kaltė. Rangovas grįžo pas mus tik rudenį, visas suplanuotas aikšteles pastatė, liko tik neapmokėta sąskaita, nes sutartis yra pasirašyta iki kitų metų sausio 15 d.“, – tvirtino S. Karbauskas. Dėl renovuojamų kultūros namų Doviluose direktorius atsakė, jog lauko darbai jau baigti 95 proc., liko vidaus apdaila. Darbai stringa dėl to, kad rangovas ieško kito subrangovo, tačiau jam atsiradus esą nebūsią sunku remontą pagaliau baigti. S. Karbauskas neslėpė įžiūrintis kai kurių specialistų, taip pat ir savo kaltės dėl stringančių projektų, nes, anot jo, „dar nesame iki galo ta komanda, kokios reikia“. Anot jo, 100 tūkst. eurų liko nepanaudota Hugo Šojaus gatvės Lėbartuose remontui. „Prisiimčiau kaltę administracijai, tiesiog „nedadaryta“. Planavome spalio mėnesį darbus atlikti šioje gatvėje, tačiau rudens lietūs sutrukdė, o „Žemkasa“ irgi vėlavo, nors iki tol nebuvo nė vieno projekto užvilkinusi. Aišku, tai ne pasiteisinimas, tikėkimės, kad kitais metais tie pinigai grįš rajonui“, – sakė Administracijos vadovas.

Tarybos opozicija priekaištavo ir dėl pernelyg ambicingo biudžeto projekto, kai atsirado lėšų trūkumas net algoms, neįvykdomi kai kurie projektai, neįsisavinamos lėšos. Anot A. Balnionienės, „rajonas pasmerktas pinigams ar tik pasmerktas?“ S. Karbauskas į tai atsakė, jog gerai, kad buvo suplanuota daugiau pajamų, nes dabar esą būtų dar didesnės problemos su finansais metų pabaigoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder