Rajone kviečiama padovanoti sėklų nepasiturintiems

Rajone kviečiama padovanoti sėklų nepasiturintiems

Klaipėdos rajono savivaldybė vėl kviečia prisidėti prie pavasarinės gerumo akcijos ir padovanoti sėklų stokojantiems.

Iki balandžio 7 dienos atneškite daržovių, prieskonių, vaisių sėklų į savo seniūniją, mokyklą, darželį ar Klaipėdos rajono savivaldybę. Taip pat galite pasiimti akcijos dėžutę sėkloms rinkti ir pakviesti aukoti savo bendruomenės ar darbo kolektyvo narius. Į seniūnijas galima atvežti ir trąšų, grunto, kitų daržininkystei ar sodininkystei reikalingų reikmenų, sodinukų.

Padovanokite galimybę stokojantiems, daugiavaikėms šeimoms užsiauginti savo daržovių, pasiruošti atsargų žiemai.

Bendruomenės, verslininkų suaukotas sėklas iki Velykų, balandžio 10–14 dienomis, šeimoms ir vienišiems žmonėms, kuriems reikalinga parama, pagalba ir dėmesys, išdalys kiekvienos seniūnijos socialiniai darbuotojai.

Jei norite, kad tokia dėžutė atkeliautų į jūsų įstaigą, kolektyvą, darbo vietą, registruokitės el. paštu [email protected] ar telefonu 8-46-45 25 45.

Akcijos tikslas: paremti sunkumus išgyvenančias Klaipėdos rajono šeimas.

Idėja: dovanoti daržovių sėklas, kad šeimos galėtų užsiauginti savo derlių ir vasarą bei rudenį pasiruošti gausesnį pietų stalą ar daržovių žiemai.

Istorija: praėjusiais metais šis sumanymas sulaukė visuomenės palaikymo, o stokojantiems išdalintos daržovių sėklos praskaidrino jų kasdienybę, leido sutaupyti ir paskatino savo rankomis užsiauginti sveikų maisto produktų. Sparnuota frazė, kad geriau duoti meškerę ir išmokyti žvejoti, nei dovanoti žuvį, tiktų šiai idėjai apibūdinti. Nusipirkti daržovių sėklų visam daržui ne taip ir mažai kainuoja, todėl bendruomenės parama pagelbėjo sunkiau gyvenančioms šeimoms.

Skaičiai: pernai suaukotos sėklos buvo išdalintos 77 Klaipėdos rajone gyvenančioms daugiavaikėms šeimoms, kitiems gyventojams, kuriems tokia parama reikalinga. Buvo paaukota apie 2000 pakuočių įvairiausių sėklų. Daugiausiai sėklų surinkta Kretingalės, Priekulės, Veiviržėnų seniūnijose. Seniūnijos neskaičiavo ir dovanotų bulvių sėklų, pomidorų daigų, akcijai buvo atnešta ir pupelių stiklainiuose, pupų, žirnių maišeliuose, agurkų sėklų degtukų dėžutėje.

Atgarsiai. Kaip pasakojo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Endriejavo seniūnijos socialinė darbuotoja Danutė Lukauskienė,  pernai į seniūnijos salę akcijos „Padovanok dovaną, kuri užauga“ dalyvės atsinešė parodyti pilnas pintines užaugintų daržovių, papuoštų stiklainiukų su išvirtomis mišrainėmis, padažais, konservuotais agurkais. Kiekviena pasakojo, kad šie metai užaugintu derliumi buvo dosnūs. Endriejavo seniūnijoje suaukotos daržovių sėklos buvo išdalintos aštuonioms šeimoms. Tai leido joms sutaupyti ir paskatino savo rankomis užsiauginti sveikų maisto produktų.

„Moterys prisiaugino burokėlių, agurkų, kopūstų, morkų ir kitų daržovių, daug atsargų prisiruošė žiemai. Jos džiaugėsi savo vaikučių pagalba auginant, ravint daržoves ir nuimant derlių. Kiekviena į pabaigtuves atsinešė savo paruoštų mišrainių, kitos − dar ir savo iškeptų pyragų. Kartu ragavome patiekalų, dalijomės receptais ir gėrėjomės moterų išmone, ruošiant gėrybes žiemai.  Džiaugiamės, kad šių didelių šeimų nariams badas ateinančią žiemą negresia, − įspūdžiais dalijosi socialinė darbuotoja. – Manome, kad ši akcija pavyko. Moterys dėkojo už galimybę kartu pabūti prie arbatos puodelio, pabendrauti ir sutarė laukti kito pavasario ir kitos akcijos. Juk ir nedidelės dovanos kartais pamalonina, jei jos dovanojamos iš širdies.“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder