Purtys "vaiduoklių" savininkus

Purtys "vaiduoklių" savininkus

Patvirtinusi apleistų statinių Klaipėdos mieste sąrašą Klaipėdos miesto savivaldybė išsiųs jį Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI), kad toji kitąmet iš objektų savininkų surinktų maksimalų nekilnojamojo turto mokestį.

Apleistų ir netvarkomų statinių savininkams priskaičiuoti didesnį mokestį, kad taip priverstų juos susitvarkyti, Klaipėdos merija grasino jau seniai. Tačiau tik vakar savivaldybės Taryba patvirtino parengtą tokių statinių sąrašą.

Į jį pateko ir garsioji "Baltijos" kino teatro gaisravietė, ir "Trinyčių" fabriko griuvėsiai, ir dujų saugyklos Liepų gatvėje, valdomos UAB "Vaiduoklių draustinis", ir greta esanti senoji miesto skerdykla, ir buvusi Kartono kombinato kepykla Minijos gatvėje greta naujojo Rusijos Federacijos konsulato, ir buvusi alaus darykla Šaulių gatvėje, net savivaldybės Tarybos nario Rimanto Cibausko kontroliuojamos įmonės valdomų pastatų kompleksas Artojo gatvėje. Beje, pats R. Cibauskas vakarykščiame posėdyje nedalyvavo.

Iš viso į minėtąjį sąrašą pateko 35 objektai, esantys įvairiose miesto vietose.

Pagal Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymą, nekilnojamojo turto mokesčio dydis siekia nuo 0,3 iki 1 procento nekilnojamojo turto mokestinės vertės. Visas šis mokestis patenka į miesto iždą. Savivaldybių tarybos turi teisę nustatyti kelis konkrečius mokesčių tarifus, kurie gali būti diferencijuojami atsižvelgiant į vieną arba kelis iš šių kriterijų: nekilnojamojo turto paskirtį, jo techninės priežiūros būklę, mokesčio mokėtojų kategorijas ir kitus kriterijus.

Vakar patvirtintas savininkų, kurių pastatai netvarkomi arba apleisti, arba nenaudojami, arba naudojami ne pagal paskirtį sąrašas, bus persiųstas VMI, inspekcijai, kad ji galėtų administruoti nekilnojamojo turto mokestį už 2012 metus.

Beje, į apleistų statinių sąrašą pateko ir valstybės įmonei Turto bankui priklausantis objektas. Pagal Nekilnojamojo turto įstatymą, nei savivaldybė, nei valstybė, nei pastarosios įmonės neprivalo mokėti nekilnojamojo turto mokesčio. Šis taikomas tik ūkio subjektams, vykdantiems komercinę veiklą. Nei savivaldybė, nei valstybė tokios veiklos nevykdo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder