Priekulėje įrengta gyventojų perspėjimo sirena

Priekulėje įrengta gyventojų perspėjimo sirena

Priekulės mieste ant seniūnijos pastato, esančio Klaipėdos g. 14, buvo įrengta gyventojų perspėjimo dėl pavojaus sirena. Sausio ir vasario mėnesiais, dalyvaujant Savivaldybės civilinės saugos specialistams, Priekulės seniūnei bei Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovui, buvo atlikti šios sirenos testavimai.

Sirena įrengta siekiant pagerinti žmonių, gyvenančių potvynių zonoje, perspėjimo galimybes:

"Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos vykdo iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamą projektą "Gyventojų perspėjimo apie pavojus sistemos tobulinimas ir plėtra".

Vykdant šį projektą iš viso įsigytos 26 naujos pavojaus sirenos ir jų sistemos, kurios bus sumontuotos 14-oje savivaldybių. Viena iš jų - Klaipėdos rajono.

Galime džiaugtis, kad departamentas skyrė lėšų sirenų įsigijimui, jų techninei priežiūrai ir priekuliškiai galės jaustis saugesni, nes bus perspėjami dėl galimų pavojų, taip pat girdės sirenas ir jų patikrinimų metu.

Sirenų įrengimą visoje Lietuvoje vykdo UAB "Fima". 

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas, atsakingas už civilinę saugą, Robertas Jonelaitis informavo, kad sirena bus aktyvuota, kai bus prijungta prie bendros gyventojų perspėjimo sirenomis sistemos. Išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti Lietuvos radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą informaciją.

Paprastai sirenos įjungiamos du kartus per metus, kai atliekamas gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimas.Gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai, gyventojai perspėjami įjungtomis sirenomis ir pranešimais į mobiliuosius telefonus, prireikus per mobiliąsias įgarsinimo priemones ar per pasiuntinius, o informuojami per radiją ir televiziją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder