Prasideda akcija „Padovanok dovaną, kuri užauga“

Prasideda akcija „Padovanok dovaną, kuri užauga“

Klaipėdos rajono savivaldybė vėl kviečia prisidėti prie pavasarinės gerumo akcijos ir padovanoti sėklų stokojantiems.

„Klaipėdos rajono savivaldybės žmonės dalyvauti šioje akcijoje kviečiami jau trečiąjį kartą. Kasmet paaukotų sėklų kiekis tik didėjo, todėl ir šiemet, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais, kviečiame prisijungti prie akcijos „Padovanok dovaną, kuri užauga“ ir suteikti galimybę stokojantiems, daugiavaikėms šeimoms, vienišiems asmenims ar tiesiog žmonėms, kuriems reikalinga pagalba bei dėmesys patiems užsiauginti derlių, pasiruošti atsargų žiemai. Iš 100 sėklų gali užaugti derlius, leisiantis šeimai ne tik susėsti prie gausesnio pietų stalo, bet ir nesibaiminti žiemos. Tad šiais Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais būkime dosnūs, geranoriški ir atjaučiantys aplinkiniams”, – prisidėti prie gerumo akcijos ragina jos iniciatorė Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė. 

Kviečiame iki balandžio 10 dienos atnešti daržovių, prieskoninių augalų, vaisių sėklų į savo seniūniją, mokyklą, darželį ar Klaipėdos rajono savivaldybę. Taip pat raginame pasiimti akcijos dėžutę sėkloms rinkti ir pakviesti aukoti savo bendruomenės ar darbo kolektyvus.  Jei norite, kad tokia dėžutė atkeliautų į jūsų įstaigą, kolektyvą, darbo vietą, registruokitės el. paštu [email protected] ar telefonu (8 46) 45 25 45. Taip pat į seniūnijas galima atvežti ir trąšų, grunto, kitų daržininkystei ar sodininkystei reikalingų reikmenų, sodinukų.

Po Balandžio 10 dienos, kai bus suskaičiuotos surinktos sėklos, seniūnijų socialiniai darbuotojai jas išdalins tiems, kuriems labiausiai to reikia.

Praėjusiais metais gyventojai, įstaigos, verslininkai, religinių bendruomenių nariai stokojantiems paaukojo apie 2 500 pakuočių sėklų. Dalis dovanotų  sėklų – pačių gyventojų surinktos ir išsaugotos, kitos – pirktinės. Akcijai Klaipėdos rajono žmonės daugiausiai aukojo agurkų, pupų, žirnių, burokėlių, morkų, salotų, krapų sėklų. Tačiau nemažai dovanota ir kitų įvairių – gėlių, prieskoninių žolelių, špinatų, moliūgų, melionų, arbūzų.

„Žmonės, kuriems buvo paaukota sėklų įdėjo tikrai nemažai pastangų, kad derlius būtų gausus, darželiuose plušėdavo ne tik mamos, bet visa šeima. Stebino ir šeimininkių išmonė: iš daržovių buvo kepami pyragai, ruošiamos įvairiausios mišrainės, daržovės buvo marinuojamos, konservuojamos. Savo darbu pasiekę, kad maisto ant stalo būtų daugiau, kad žiemą netrūktų atsargų, žmonės vertina gerumą ir patys jį skleidžia kitiems. Ši akcija leidžia stokojantiems suteikti meškerę, o ne žuvį. Tikiuosi, kad šiemet sėklų sulauksime dar daugiau nei praėjusiais metais ir daugiau šeimų galės džiaugtis gerų žmonių dovanomis bei savo darbu tas dovanas užauginti“ , – vylėsi vicemerė Violeta Riaukienė.   

Organizatorius: Klaipėdos rajono savivaldybė

Adresas: Klaipėdos g. 2, Gargždai

Kontaktinis telefonas: +370 652 00  776

Elektroninis paštas: [email protected], ernesta.straksyte@klaipedos-r.lt.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder