Pranciškonai irgi nori minėti Klaipėdos jubiliejų

Pranciškonai irgi nori minėti Klaipėdos jubiliejų

Pirmadienį pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską apsilankę broliai pranciškonai įteikė paraišką įsilieti į miesto jubiliejinių renginių programą.

Po 5-ojo "Vilties bėgimo", kuris ateinančiais metais vyks gegužės 20 dieną, Mažesniųjų brolių ordino Klaipėdos šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolynas gegužės 25-birželio 6 dienomis rengs "Vilties misiją" - plaukimą Klaipėdos universiteto burlaiviu "Brabanderis" Baltijos jūros regione.

Šios misijos tikslai - populiarinti Klaipėdą kaip jūrinį miestą, o Lietuvą kaip jūrinę valstybę, aplankyti pranciškonų misijas Baltijos jūros regione, XIII amžiuje brolių įkurtus vienuolynus ir bažnyčias Šiaurės Europoje, prabilti apie beginklę pranciškonų misiją Klaipėdos pirmojoje pilyje 1252 metais.

Taip pat šiuo žygiu bus stengiamasi priminti ne tik Hanzos sąjungą, jungusią Šiaurės jūros ir Baltijos pajūrio miestų prekybos centrus, tačiau ir kogą - nedidelį vienstiebį burlaivį. Jo modelis plauks "Brabanderiu", o po kelionės bus eksponuojamas naujojoje šv. Pranciškaus koplyčioje dvasinės paramos centre.

"Kogu Klaipėdos pilies statybai pranciškonai atvežė ir pirmąsias plytas",- sakė brolis Benediktas, pateikęs ir šio laivo kontūrų nuotrauką iš Bernardinų bažnyčioje Vilniuje išlikusių freskų.

Meras šiai brolių pranciškonų misijai pažadėjo visokeriopą organizacinę pagalbą. Gali būti, kad jis viename iš etapų prisijungs prie misijos ir apie "Brabanderio" atvykimą kuriame nors Baltijos uoste paskelbs savuoju trimitu.

O antrasis brolių pranciškonų vizito pas merą tikslas buvo rūpestis dėl vargonų statomai koplyčiai įsigijimo.

"Be valstybinės ir miesto paramos kažin ar vieni pajėgtume įsigyti vargonus, kuriais galėtų didžiuotis visa miesto bendruomenė", - mintimis dalinosi brolis Benediktas.

Jis užsiminė ir apie planus dvasiniame paramos centre teikti socialines paslaugas sergantiesiems.

Kol kas yra tik susitarimų ketinimų "protokolai". Bet iš brolių pranciškonų veiklos buvo galima ne kartą įsitikinti - jų generuojamos idėjos materializuojasi.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder