Poledinė žūklė: savaitgalio laukiama su nerimu

Poledinė žūklė: savaitgalio laukiama su nerimu

Rizika ant ledo yra pavojinga. Sausio 18 d. Klaipėdos rajone, Ketvergių karjere, skendo žvejys. Laimei, skaudžios nelaimės vandenyje pavyko išvengti. Jį iš vandens, iki atvykstant ugniagesiams, ištraukė žmogus, kuris žvejojo šalia. Nukentėjusiajam padėta saugiai pasiekti krantą, narų automobilyje, kol atvyko medikai, jam buvo suteikta pirmoji medicinos pagalba.

Poledinės žūklės mėgėjai, kaip ir kasmet, vos tik vandens telkinius sukausto ledas, apninka tvenkinius ir ežerus. Daugelis žvejų suskanta bandyti laimę ir Kuršių mariose. „Deja, žvejai neretai yra linkę rizikuoti gyvybe, nors pirmasis ledas labai apgaulingas, ypač kai jis užneštas sniegu. Tada jis lūžta be charakteringo traškesio, žmogus net nepajunta, kaip atsiduria vandenyje. Be to, ledo storis, esant nepastoviems orams, gali keistis. Gaila, kad žvejai nelinkę to įvertinti,“ – sako Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Marius Šverebas.

Tarnybos su nerimu laukia ir šio savaitgalio. Pasak M. Šverebo, daugelis žvejų dabar jau turi smaigus, kitas gelbėjimosi priemones, bet jų saugumo jausmas vis dėlto kelia daug abejonių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder