Poilsiautojai suplūdo į Neringą

Poilsiautojai suplūdo į Neringą

Šį savaitgalį susiruošusieji į Neringą privalės plačiau atverti piniginę. Pigiausieji kambariai viešbučiuose ar butai pas privatininkus graibstyte išgraibstyti. Teliko patys brangiausi numeriai ir apartamentai-studijos, kuriuose už vieną naktį gali tekti sumokėti net 400 eurų.

Tokį susidomėjimą vienu gražiausių kurortų pasaulyje lėmė Valstybės dienos proga viena diena pailgėjęs savaitgalis bei tris naktis Nidos paplūdimy vykstantis festivalis „Pudra“ išskirtinei publikai. Į pastarąjį patekti gali ne visi, o tik iš festivalio rengėjų gavusieji vardinį kvietimą. Pasak žinovų, čia bus galima pamatyti visas lietuviškąsias socialinių tinklų ir televizorių ekranų „žvaigždutes“.

Norinčiųjų šį savaitgalį praleisti Neringoje neatbaidė net ir nuo birželio 20 d. iki 20 eurų lengvajam automobiliui padidėjusi vietinė rinkliava. Automobiliai į Kuršių neriją juda nenutrūkstamu srautu. Per marias nesustodami transporto priemones kelia net trys „Smiltynės perkėlos“ keltai.

Viešbučiai užsakyti

Dar šios savaitės pradžioje viešbučių rezervavimo sistema siūlė net keletą variantų trijų asmenų šeimai. Ketvirtadienio ryte tebuvo galima rinktis iš pačių brangiausių variantų. DELFI žiniomis, apgyvendinimo paslaugas teikiantys gyventojai prieš šį savaitgalį kainas dar labiau kilstelėjo.
Vienas iš brangesnių variantų vadinamieji „Nidus apartaments“ keturių žvaigždučių viešbutyje „Nidus“. Trys nakvynės šiame numeryje kainuotų 1200 eurų.

Pasak viešbučio direktorės Jurgitos Vičienės, visus liepos savaitgalius viešbutis yra užsakytas. „Gal paprastą savaitęs dieną ir rastume vieną kitą kambarį, tik ne savaitgalį“, - sakė J. Vičienė.
Viešbutis „Nidus“ yra įrengtas viename iš buvusių poilsio namų „Rūta“ korpusų. Sovietmečiu tai buvo partinės nomenklatūros pamėgta poilsio vieta. Net ir atkūrus nepriklausomybę „Rūtoje“ mėgdavo vasaroti prezidentai Algirdas Brazauskas ir Rolandas Paksas.

Užtat viešbutyje „Oro Nida“ (buvęs viešbutis „Litorina“) vietų nebėra. Dar vienai nakčiai iš ketvirtadienio į penktadienį buvo laisvas kambarys už 310 eurų, tačiau vėliau – viskas užimta. Šio viešbučio pranašumas – šalia jūra, greta įrengti teniso kortai.

Liko brangiausia studija

Netoli viešbučio „Nidus“, ant Urbo kalno, taip pat buvusių poilsio namų „Rūta“ viename iš korpusų šiam savaitgaliui dar galima išsinuomoti privačius apartamentus, kurie skambiai pavadinti „Nida Penthouse Studio“. Šiuose apartamentuose, kurie yra beveik autentiškame, nerenovuotame ir dar sovietmetį manančiame „Rūtos“ korpuse, trys naktys taip pat kainuotų 1200 eurų. Vienas iš pagrindinių šio varianto pranašumų – puikus pro langus atsiveriantis vaizdas. Pro langus matyti jūra, Nidos švyturys ir kitos grožybės. Kadangi tie šie apartamentai, tiek viešbutis „Nidus“ yra pačiame Kuršių nerijos viduryje, nuo jų vienodu atstumu yra ir jūra, ir Kuršių marios.

Užtat pigesnių variantų jau nebeliko. Ketvirtadienio ryte dar buvo galima išsinuomoti studiją daugiabučiame name Taikos g. už 260 eurų nakčiai, tačiau po pietų ir šis butas šiam savaitgaliui buvo užsakytas.

„Visi neringiškiai nuomoja savo butus. Ir mes nuomojame. O ką pensininkui daryti? Šiam savaitgaliui jau viskas išnuomota,“ - filosofiškai kalbėjo tarpdury rūkantis nidiškis Jonas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder